Športové aktuality
2 min. čítania

Denisa Baránková sa v Paríži po tokijskej uzavretej olympiáde cítila ako nováčik

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Denisa Baránková
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Púť slovenskej lukostrelkyne Denisy Baránkovej na Hrách XXXIII. olympiády v Paríži sa skončila rovnako ako v Tokiu 2020 v prvom kole. S Francúzkou Amélie Cordeauovou prehrala Denisa Baránková 3:7.

Denisa Baránková začala súboj 1. kola lepšie ako súperka. V prvom sete mala istejšiu ruku a vyhrala ho 27:23. Vďaka desiatke pri treťom šípe druhého setu na 28:28 zostala naďalej vo vedení. V ďalších troch setoch však už mala presnejšie výstrely Courdeauová a získala ich pomermi 29:26, 29:26 a 28:26.

„Nebol to zlý výkon, hodnotím ho pozitívne. Som rada, že som sa dostala na olympijské hry. Čakala som, že na súperku bude tlak. Predsa len strieľa doma a tribúny sú plné. Musím sa pozrieť na záznamy, čo som mala spraviť lepšie. Začala som dosť vľavo, potom sme mieridlá posunuli, ale stále som sa nevedela dostať na pravú stranu terča,“ povedala Denisa Baránková.

Vyraďovacia fáza sa koná na veľkom priestranstve pred Invalidovňou. Atmosféra historického Paríža očarila každého lukostrelca i návštevníka areálu.

„Je to niečo nádherné. Zažila som Tokio, ale v Paríži sa s divákmi cítim na olympijských hrách ako nováčik. Veľmi sa mi páči atmosféra i prostredie, v ktorom strieľame. Veľmi som si to užila,“ doplnila slovenská lukostrelecká jednotka.

Na rozdiel od predošlých dní sa v stredu podvečer strieľalo za príjemnejších poveternostných podmienok. Obloha bola zatiahnutá a teplota príjemná. „Vďaka klobúčiku od SOŠV zmeny svetelného prostredia až tak nevnímam. Rovnako ani reflektory. Lepšie sa mi strieľa, keď je pod mrakom a nie je teplo,“ dodala Denisa Baránková.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque