Šport a olympizmus
2 min. čítania

Ekoolympiáda 2024 vzdeláva hravou formou žiakov a študentov

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Občianske združenie Planet Lover v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) spustilo už 5. júna špeciálny olympijský ročník projektu Ekoolympiáda pre základné a stredné školy. Súťaž je organizovaná pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO a s finančnou podporou Olympijskej solidarity.

Ekoolympiáda je VEDOMOSTNÁ HRA, ktorá hravou formou vzdeláva žiakov a študentov v oblasti ochrany životného prostredia a klímy. Je to nový, inovatívny spôsob vzdelávania v eko výchove prostredníctvom digitálnej formy, ktorá je pre dnešných mladých ľudí najľahším spôsobom na získavanie vedomostí.

Vďaka dlhodobej spolupráci Planet Lover so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) v rámci šírenia osvety o ochrane životného prostredia sa do podujatia zapojili aj známe olympioničky. Ambasádorkami projektu sú úžasné slovenské športovkyne - držiteľky viacerých olympijských medailí - Zuzana Rehák-Štefečeková, Danka Barteková a Anastasia Kuzminová, ktorým záleží nielen na šírení olympijských hodnôt, ale aj na šírení osvety v oblasti ochrany životného prostredia. „Projekt Ekoolympiáda, ktorý spolufinancuje Olympijská solidarita, je súčasťou štafetového posolstva SOŠV k olympijským hrám v Paríži Naše farby, naše srdcia. V rámci štafetového posolstva sa konajú desiatky vedomostných, umeleckých a športových aktivít po celom Slovensku. Vyvrcholia na Olympijskom festivale v Bratislave, ktorý sa bude konať v čase OH,“ povedala riaditeľka oddelenia olympizmu SOŠV Ivana Motolíková.

Planet Lover s radosťou oznamuje spustenie špeciálneho ročníka venovaného blížiacim sa Hrám XXXIII. olympiády v Paríži (26. júla – 11. augusta 2024), ktoré sú plánované ako prvé klimaticky pozitívne podujatie v histórii. „Spojenie so športom nám umožňuje zdôrazniť hodnoty ako výnimočnosť, rešpekt, priateľstvo a fair play, ktoré sú kľúčové nielen v športe, ale aj pri ochrane životného prostredia,“ vysvetľuje Alexandra Madrová, zakladateľka Planet Lover. „Veríme, že ak by svet fungoval podľa týchto pravidiel, životné prostredie by dnes vyzeralo inak.“ V tomto špeciálnom ročníku sú do obsahu súťaže zahrnuté aj témy týkajúce sa olympizmu a jeho hodnôt, ako aj trvalej udržateľnosti na olympijských hrách.

Bližšie informácie o súťaži nájdete TU.

Registrácia

OS logo

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva