Športové aktuality
2 min. čítania

Environmentálna komisia SOV vyzýva ľudí k zapojeniu sa do projektu Deň Zeme, ktorým sa každoročne označuje 22. apríl

Environmentálna komisia SOV

Bratislava 14. apríla (SOV) - 22. apríl je každoročne označovaný ako Deň Zeme. Tento sviatok bol venovaný oslavám jarnej rovnodennosti a príchodu jari. V modernom ponímaní ide o ekologicky motivovaný medzinárodný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.
 
Všetci obyvatelia tejto planéty potrebujú k svojmu životu zdravé a kvalitné životné prostredie. Nie všetci ho však majú. Niektorí obyvatelia pociťujú nedostatok pitnej vody, niektorí žijú v mestách zamorených exhalátmi z fabrík a dopravy, iných sužujú prírodné katastrofy. V poslednom období sme svedkami stúpajúceho počtu ekologických havárií a ničivých prírodných katastrof, ktoré sú zapríčinené ľudskou činnosťou.

Naša planéta je krehká a zraniteľná. Skúsme zmeniť naše postoje a správanie a zmiernime negatívny dopad nášho pôsobenia na životné prostredie. Environmentálna komisia SOV podľa  hesla AGENDY 21 „Mysli globálne, konaj lokálne“ vyzýva čo najväčší počet ľudí zapojil do environmentálnych akcií podľa potreby v  mieste svojho bydliska.

Ak je potrebné vyčistite si športoviská a vodné plochy. Ak je potrebné zväčšite plochy zelene vysadením nových stromčekov a okrasnej zelene, ak je potrebné pozbierajte neporiadok, vyseparujte ho a odovzdajte do zberných surovín. Skrášlite si okolie, v ktorom žijete. Šetrite vodu a energie, ktorých je čoraz menej. Alebo jednoducho choďte do prírody so svojimi najbližšími a priateľmi a na zdravom vzduchu oslávte Deň Zeme aktívnym pohybom a športovaním..

Staňte sa aj Vy stúpencami  zdravého spôsobu života a podporovateľmi aktivít pre  zlepšenie  životného prostredia na planéte Zem, ktorá je široko ďaleko jedinou planétou, na ktorej  je život.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque