Športové aktuality
2 min. čítania

Forster chcela osobné maximum, zaistilo by jej semifinále

Viktória Forster
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Šprintérka Viktória Forster chcela dosiahnuť vo svojej olympijskej premiére osobné maximum na hladkej stovke. Najlepší čas v sezóne 11,44 sekundy jej nestačil v rozbehoch na postup medzi 27 semifinalistiek. Prekonanie „osobáku“ by jej tesne zabezpečilo priamy postup o dve stotiny.

Forsterová bola vo svojom rozbehu šiesta so stratou 0,17 sekundy na tretiu Leah Bertrandovú z Trinidadu. Tá dosiahla na Stade de France o stotinu horší čas než osobné maximum slovenskej šprintérky (11,26). Forsterová vytvorila svoj „osobák“ vlani na mítingu P-T-S, na banskobystrických Štiavničkách vtedy prekonala 55-ročný národný rekord Evy Gleskovej z OH 1968 v Mexiku. Celkovo skončila na 47. mieste.

„Určite som pomýšľala na osobné maximum, ale teraz to nevyšlo. Snáď to vyjde na budúce,“ uviedla Forsterová.

V stredu ju čaká stovka cez prekážky. Na tú podľa vlastných slov už veľa nenatrénuje, no v nasledujúcich štyroch dňoch zrejme nebude mať čas ani na voľnejší program. „Musíme si to s trénerkou nejak naplánovať. Určite sa ale budem udržiavať a koncentrovať na prekážky,“ povedala Forsterová. Predpokladala, že po olympijskej premiére z nej opadnú tlak a nervozita, ale nakoniec sa nedostavili vôbec. „Mám za sebou prvý štart na olympiáde a mohla by som povedať, že si vezmem do prekážok uvoľnenosť. Dnes som sa však cítila naozaj dobre, vôbec som nemala stres a bolo to super. Už len rýchlejšie nohy a aby to dobre dopadlo,“ dodal Forsterová.

Viktória Forster
Viktória Forster
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Konkrétnu ambíciu do prekážok, na ktorých získala takmer presne pred rokom zlato na Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom Čcheng-tu, prezradiť odmietla. Vtedy dosiahla výkon 12,72 sekundy, zaistila si miestenku na prvé OH a vytvorila národný rekord. Takýto výkon by na tokijských hrách stačil na piate miesto vo finálovom behu.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque