Športové aktuality
2 min. čítania

Francúzsko je podľa Macrona pripravené na nadchádzajúcu olympiádu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: TASR/AP
Paríž 22. júla (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron v pondelok uviedol, že krajina je plne pripravená na nadchádzajúce OH v Paríži. V poradí XXXIII. olympiáda sa začne už o štyri dni otváracím ceremoniálom na rieke Seina.

"Sme pripravení a pripravení budeme aj v priebehu hier," povedal Macron na pondelkovej návšteve olympijskej dediny. Tá sa nachádza medzi štvrťami Saint-Denis a Saint-Ouen v severnej časti hlavného mesta. "Na týchto hrách pracujeme už roky a sme na začiatku rozhodujúceho týždňa. Toto je ovocie obrovského množstva práce, ktorá hlboko zmenila krajinu, najmä túto oblasť," dodal francúzsky prezident.

Očakáva sa, že počas vrcholu hier bude v olympijskej dedine ubytovaných zhruba 14.500 športovcov a funkcionárov. Komplex pozostáva zo 40 nízkopodlažných obytných blokov a bol postavený pomocou inovatívnych stavebných techník. Departement Seine-Saint-Denis, kde sa nachádza aj hlavný atletický štadión hier, je pritom jednou z najchudobnejších oblastí mesta. "Vrátim sa sem po hrách, aby som sa s vami videl, ako sa tu život zmenil," sľúbil Macron podľa AFP.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque