Športové aktuality
2 min. čítania

Odhalili pamätnú tabuľu ďalšiemu bronzovému medailistovi zo ZOH 2022

Matej Tomek a riaditeľka Gymnázia Juraja Hronca Renáta Karácsonyová odhaľujú pamätnú tabuľu.
Foto
SOŠV

V rámci športových dní Gymnázia Juraja Hronca v Bratislave Olympijský klub Bratislava zorganizoval slávnostné odhalenie pamätnej tabule Matejovi Tomekovi. Hokejový brankár, ktorý na tejto škole študoval, získal so slovenskou reprezentáciou bronzovú medailu na zimných olympijských hrách 2022 v Pekingu. Matej Tomek bol naposledy hráčom Litvínova. 

Riaditeľka gymnázia Renáta Karácsonyová spolu s triednym učiteľom Michalom Malíkom priblížili prítomným púť Mateja Tomeka, ktorý bol nielen dobrým športovcom, ale aj dobrým študentom. Prvé tri ročníky gymnázia absolvoval bez problémov, štvrtý si však rozložil, pretože chytal už v zámorí. Pri maturite nemal vážnejšie problémy a potom sa mohol venovať hokeju.

Počas slávnosti predsedníčka Olympijského klubu Bratislava Mária Mračnová v príhovore zdôraznila význam umiestnenia pamätných tabúľ pre ďalšie generácie. Tabule slúžia aj ako motivácia pre kvalitné vzdelávanie a súčasne aj zvládnutie vrcholového športu.

V diskusii s prítomnými účastníkmi školského hokejbalového turnaja Matej Tomek spomenul, že aj on behal s hokejkou za loptičkou ako reprezentant školy. V hokejbale však nechytal, ale vypomohol v poli na rôznych pozíciách.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva