Športové aktuality
2 min. čítania

Historický výsledok pre slovenské krasokorčuľovanie, Adam Hagara vyhral juniorskú GP + VIDEO

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Adam Hagara dosiahol historický výsledok pre slovenské krasokorčuľovanie. Sedemnásťročný krasokorčuliar z Bolerázu vyhral preteky juniorskej Grand Prix, čo sa doteraz nepodarilo žiadnemu Slovákovi. Hagara triumfoval na podujatí v Linzi v osobnom rekorde 220,33 bodu.

Hagarovi vyšla súťaž v rámci prestížneho juniorského seriálu v Linzi nad očakávanie. Sedemnásťročný zverenec Vladimíra Dvojnikova a Alexandry Hagarovej viedol už po krátkom programe, za ktorý dostal osobné maximum 74,01 bodu. Zvládol v ňom kombináciu trojitého flipu s trojitým tulupom, trojitý axel i trojitý lutz.

„Som šťastný z toho, ako sa mi podaril krátky program. Dostať sa na pódium by bolo to najlepšie. Pre mňa je však dôležité, aby som predviedol aj vo voľnej jazde čo najlepší výkon. Počas minulej sezóny som pracoval na trojitom axli, teraz som ho zaradil aj do svojej jazdy, aby som získal čo najviac bodov,“ hovoril spokojný Hagara podľa twitterového konta špecializovaného portálu Golden Skate po skončení krátkeho programu.

Trojitý axel zopakoval krasokorčuliar, ktorý má istú miestenku na zimné olympijské hry mládeže 2024 v Kangwone, aj vo voľnej jazde. Najskôr v kombinácii s dvojitým tulupom, potom aj samostatne. Okrem toho pridal aj ďalších šesť trojitých skokov, jemne zaváhal len pri salchowe, a k tomu pridal aj dva dvojitý axle. Pri jazde na hudbu Dream On od Aerosmithu ukázal dynamiku i dobré krokové pasáže. Rozhodcovia jeho výkon ocenili 146,32 bodmi, čo bolo tiež jeho osobné maximum.

Hagara síce na rozdiel od druhého Kima Hjung-jeoma, ktorého celkovo zdolal o takmer deväť bodov, nezaradil do programu štvoritý skok, avšak bol vyrovnanejší a jeho prvky čistejšie.

„Som tak veľmi šťastný, že nemám ani slov! Bol som neskutočne nervózny. Navodil som si atmosféru ako na tréningu a jazdu som si maximálne užil. Stále nemôžem uveriť, že som vyhral,“ hovoril podľa Golden Skate Hagara.

„Adama čaká dlhá náročná súťažná sezóna a my veríme, že po jej vydarenom štarte čakajú nášho krasokorčuliara ďalšie úspechy,“ uviedol prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque