Športové aktuality
3 min. čítania

Hocková a Barteková sú v šesťčlennom olympijskom finále skeetu

Slovenské strelkyne Vanesa Hocková a Danka Barteková postúpili do finále skeetu na olympijských hrách v Paríži. Hocková v premiére pod piatimi kruhmi získala v dvojdňovej kvalifikácii na strelnici v Chateauroux dokopy 121 bodov, čo jej stačilo na štvrté miesto a prienik medzi najlepšiu šestku. Jej krajanka Danka Barteková skončila na spoločnej piatej priečke s ďalšími troma súperkami, v rozstrele však uspela a predstaví sa v popoludňajšom boji o medaily (15.30 h.).

Hockovej nevyšiel podľa predstáv prvý deň kvalifikácie. V prvých dvoch položkách urobila zhodne jednu chybu. V tretej jej nevyšli výstrely číslo 23. a 24. V nedeľu však trafila všetkých 50 terčov a posunula sa do finále. „Je to skvelý pocit. Priznám sa, že som to nečakala po včerajšku. Som rada, že sa mi podarilo streliť dnes čistú 50-ku a teším sa do finále. Snažila som sa sústrediť na každý výstrel, nerada sa pozerám na súperky. Finále si budem užívať a urobím všetko pre to, aby to dopadlo čo najlepšie,“ uviedla Hocková.

Vanesa Hocková
Vanesa Hocková
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Barteková v prvom dni nezostrelila jedného „holuba“ v každej z troch položiek a bola na šiestej postupovej priečke. Počas druhého dňa rovnako urobila jednu chybu vo štvrtej a piatej položke a s ďalšími troma súperkami mala zhodný nástrel 120. Slovenka bola po štyroch výstreloch stopercentná, ale rovnako bez chyby boli aj Francisca Crovettová Chadidová z Čile, Mexičanka Gabriela Rodriguezová a Nela Wissmerová z Nemecka. Wissmerová minula ako prvá a skončila nakoniec ôsma. Chadidová trafila všetkých osem a vybojovala si finále ako piata najlepšia. Barteková a Rodriguezová minuli raz. Slovenka to však potom odčinila, zostrelia oba terče, Mexičanka nedala ani jeden a bolo rozhodnuté o šiestej postupovej priečke. Tridsaťdeväťročná Barteková je na svojej piatej olympiáde, z predchádzajúcich má na konte bronz (Londýn 2012).

Danka Barteková
Danka Barteková
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

„Mala som päť vyrovnaných položiek, to bolo fajn, aj keď som dúfala, že jedna dvadsaťpäťka padne. Vytrápila som sa, aj keď som veľa trénovala. V rozstrele víťazia dievčatá, ktoré sú viac oddané tomu, čo sa môže stať a sú najviac pokojné. Mne sa darilo držať nervy na uzde v rozhodujúcom momente. Som rada, že sa mi to podarilo. To, že sme obe s Vanesou vo finále, je historický moment pre Slovensko a dúfam, že nám ľudia budú držať palce,“uviedla Barteková.

Danka Barteková
Danka Barteková
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque