Športové aktuality
2 min. čítania

Marta bude súčasťou ženského tímu Brazílie na turnaji v Paríži

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke druhá zľava brazílska útočníčka Marta Vieira da Silva oslavuje gól v zápase F-skupiny olympijského turnaja vo futbale žien Čína - Brazília v japonskom Rifu v stredu 21. júla 2021. Foto: TASR/AP
Rio de Janeiro 3. júla (TASR) - Marta bude súčasťou ženského futbalového tímu Brazílie na olympijských hrách v Paríži. Potvrdil to tréner Arthur Elias, ktorý zaradil tridsaťosemročnú útočníčku do svojho 18-členného výberu.

Marta je všeobecne považovaná za jednu z najlepších strelkýň v histórii svetových šampionátov. Nedávno avizovala, že po účasti na svojej šiestej olympiáde plánuje ukončiť reprezentačnú kariéru. Útočníčka Orlanda Pride má v zbierke dve strieborné medaily z OH 2004 a 2008.

S národným tímom vyhrala trikrát Copa America (2003, 2010, 2018) a dvakrát Panamerické hry (2003, 2007), ale okrem olympijského zlata jej v kariére chýba aj titul majsterky sveta. Najbližšie k nemu mala v roku 2007, keď na šampionáte v Číne prehrali Brazílčanky vo finále s Nemeckom.

Brazílčanky sú na olympijskom turnaji v C-skupine. Ich prvý zápas sa uskutoční 25. júla v Bordeaux proti Nigérii. Následne ich čakajú stretnutia s Japonkami a majsterkami sveta zo Španielska.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque