Športové aktuality
2 min. čítania

Pešková s Holkom sú majstri Európy, bronz pre Kyselovú so Šulekom

Daniela Demjén Pešková a Ondrej Holko.
Foto
ESC

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Daniela Demjén Pešková a Ondrej Holko získali na ME v guľových zbraniach v chorvátskom Osijeku zlato v disciplíne ľubovoľná malokalibrovka 60. Vo finálovom súboji mixu zdolali českú dvojicu Veronika Blažíčková, Petr Nymburský 17:9. Bronz si vybojoval druhý slovenský pár Miroslava Kyselová a Štefan Šulek.

Demjén Pešková s Holkom boli v prvej kvalifikácii piati, ale potom boli už najlepší v druhej časti kvalifikácie, keď s nástrelom 419,1 bodu výrazne predstihli českých konkurentov (413,9). Obe dvojice postúpili do boja o zlato, v ktorom mali od začiatku navrch Slováci a získali titul majstrov Európy. Pre Holka je to druhý titul na prebiehajúcich ME, so Šulekom a Patrikom Jánym sa tešili zo zlata v rovnakej disciplíne v súťaži tímov. V tej istej zostave skončili strieborní v ľubovoľnej malokalibrovke 3x20 rán. Demjén Pešková bola v Osijeku blízko k medaile v ĽM 60 aj medzi jednotlivkyňami, bronz jej napokon ušiel o 0,3 bodu.

Kyselová a Šulek sa do súboja o tretie miesto dostali po štvrtom mieste v kvalifikácii, v ktorej dosiahli výkon 412,7 bodu. Duel o cenný kov zvládli, bronz získali vďaka víťazstvu nad švajčiarskym párom Anja Sentiová, Sandro Greuter 16:12.

Miroslava Kyselová a Štefan Šulek
Miroslava Kyselová a Štefan Šulek
Foto
ESC

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque