Športové aktuality
2 min. čítania

Martina Buršíková je vicemajsterka Európy v boulderingu

Martina Buršíková
Foto
FB SHS James

Športová lezkyňa Martina Buršíková vybojovala na mládežníckych majstrovstvách Európy v kategórii do 20 rokov striebornú medailu. Vo finále disciplíny bouldering dosiahla dvakrát TOP a jednu zónu.

Lepšia bola iba britská reprezentantka Emma Edwardsová, ktorá mala rovnako dvakrát TOP a aj dve zóny. Tretia skončila Anna Maria Apelová z Nemecka.

„Bolo to náročné, predsa len to bol už tretí súťažný deň. Niektoré bouldere sa mi podarilo prečítať správne, ale napríklad takú štvorku som vôbec neodhadla,“ povedala Martina Buršíková, ktorá bola so striebornou medailou spokojná.

Rovnakú totiž vybojovala aj pred rokom, no vtedy ešte súťažila v kategórii do 18 rokov. V tej juniorskej je podľa nej už o niečo väčšia konkurencia. „Povedala by som, že tam je aj viac ako osem dievčat, ktoré lezieme na podobnej úrovni. A je to iba o tom, komu ako sadne deň a ako mu to pôjde,“ citoval Buršíkovú SHS James v tlačovej správe. Slovenka sa zároveň stala celkovou víťazkou Európskeho pohára do ktorého sa započítavali výsledky zo štyroch tohtoročných podujatí.

„No a mne konečne odľahlo, pretože to bolo mimoriadne napínavých 25 minút. Menilo sa to každým boulderom a do konca nebolo jasné, či to bude striebro, alebo to vyhrá. Pretože sa o všetkom rozhodovalo na poslednom štvrtom boulderi,“ skonštatoval po finálovom súboji tréner Tomáš Greksák.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque