Športové aktuality
2 min. čítania

Riasy zmarili Sidovej nádeje na medailu

Bianka Sidová
Foto
TASR/JAKUB KOTIAN

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Bianka Sidová skončila piata v A-finále K1 na 1000 m na MEJ a do 23 rokov na bratislavskom Zemníku. V kategórii U23 zaostala za víťaznou Taliankou Giorgiou Lacalamitovou takmer o štyri sekundy.

Sidová postúpila vďaka triumfu v rozjazde priamo do bojov o medaily, šancu na zisk cenného kovu bude mať ešte v nedeľu na 500 m trati.

„Som dosť sklamaná, lebo som sa cítila dobre a vedela som, že na to mám. V polovici trate som však chytila riasy a potom som už nevedela ísť s loďou rovno, spomaľovalo ma to. Formu mám dobrú a verím, že to potvrdím na 500-ke,“ uviedla Sidová, ktorá sa pred dvoma rokmi v Szegede stala juniorskou majsterkou sveta na 1000 m. Na polovičnej trati vybojovala striebro rovnako ako v K2 spoločne s Rékou Bugárovou.

Singlkanoista Peter Kizek dopádloval v A-finále na kilometri v kategórii do 23 rokov na šiestom mieste. Na európskeho šampióna Čecha Adama Rudolfa stratil takmer šesť sekúnd. V nedeľu ho spoločne s Eduardom Strýčkom čaká finále C2 na 500 m. Kajakár Teo Lukáč finišoval v K1 na 1000 m medzi juniormi ôsmy, kajakárku Emu Minarovičovú klasifikovali na deviatej priečke. Juniorský dvojkajak v zložení Maximilian Szabó, Máté Lépi obsadil siedmu pozíciu.

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner