Športové aktuality
2 min. čítania

Juniorky Hrnčárová, Slušná a Chladoňová úspešné na európskych šampionátoch

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Lilian Slušná a Alexandra Hrnčárová počas ME juniorov v plávaní v Belehrade.
Foto
FB SPF

Slovenskí juniori dosiahli počas štvrtka kvalitné výsledky na majstrovstvách Európy v plávaní a v horskej cyklistike. Plavkyňa Alexandra Hrnčárová obsadila 4. miesto na majstrovstvách Európy juniorov v Belehrade na 50 m voľný spôsob. Vo finále sa predstavila aj Lilliana Slušná, ktorá finišovala siedma. Na ME juniorov v horskej cyklistike skončila na rovnakej priečke v šortreku cross country

Hrnčárová a Slušná vo finále MEJ v plávaní na 50 m

Dve Slovenky vo finále významného medzinárodného podujatia je výnimočná udalosť. Vo finále na 50 m sa predstavili na MEJ v Belehrade Alexandra HrnčárováLillian Slušná.

Úspešnejšia bola 16-ročná Hrnčárová, ktorá dohmatla za 25,42 min na 4. priečke. Od bronzu ju delila v tesnom finále jedna stotina sekundy, od striebra štyri stotiny. O rok staršia Lilian Slušná zaplávala čas 25,54 sekundy.

Finále bolo veľmi tesné a vyrovnané. Už v stredu získal na MEJ v Belehrade Samuel Košťál bronz na 200 m motýlik a slovenská výprava nebola ďaleko na druhý deň ani od ďalšej medaily. Zlato získala Talianka Sara Curtisová za 25,14.

Chladoňová zo zadných pozícií na štarte až na 7. pozíciu

Viktória Chladoňová
Viktória Chladoňová.
Foto
SZC/MATEJ ČERVENKA

Na európskom šampionáte v horskej cyklistike v portugalskej Anadii sa darilo talentovanej Viktórii Chladoňovej. Mladá cyklistka obsadila v šortreku cross country medzi juniorkami 7. priečku. Chladoňová doplatila na štart zo zadných pozícií, keďže túto disciplínu počas roka nejazdila. Postupne sa posúvala dopredu, avšak na lepšiu ako 7. pozíciu to nestačilo. Na víťaznú Carlu Hahnovú z Nemecka stratila 32 sekúnd.

Druhá slovenská zástupkyňa Dorota Vojtísková obsadila medzi juniorkami 22. miesto. V chlapčenskej kategórii juniorov bol Lukáš Vranák 23.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV