Šport a olympizmus
3 min. čítania

STVR a SOŠV potvrdili dlhoročnú spoluprácu podpisom memoranda

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a prezident SOŠV Anton Siekel po podpise memoranda o spolupráci.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovenská televízia a rozhlas a Slovenský olympijský a športový výbor dlhodobo a úspešne spolupracujú pri podpore slovenského športu. Túto spoluprácu potvrdili v utorok 17. septembra 2024 aj podpisom Memoranda o spolupráci. V priestoroch Slovenskej televízie v Mlynskej doline ho podpísali prezident SOŠV Anton Siekel a zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

Obe strany podpisom Memoranda deklarujú, že im záleží na rozvoji slovenského športu, ako aj slovenského olympijského a športového hnutia. Slovenský olympijský a športový výbor je pre Slovenskú televíziu a rozhlas strategickým partnerom, ktorý ako národná športová organizácia, riadi olympijské hnutie v Slovenskej republike, chráni a popularizuje základné princípy a hodnoty olympizmu, rozvíja olympijské dedičstvo a prispieva k rozvoju športu. Za najvýznamnejší prínos športu pre spoločnosť podľa Memoranda obe strany považujú jeho pozitívne výchovné, vzdelávacie, sociálne a motivačné pôsobenie na deti, mládež, dospelých ľudí, seniorov i zdravotne znevýhodnených občanov.

Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a prezident SOŠV Anton Siekel podpisujú memorandum o spolupráci.
Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a prezident SOŠV Anton Siekel podpisujú memorandum o spolupráci.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

„Som presvedčený, že úloha verejnoprávneho média pri rozvoji, popularizácii, prezentácii a podpore slovenského športu a slovenských športových reprezentantov je nezastupiteľná. Teším sa, že podpisom Memoranda sme symbolicky potvrdili záujem pokračovať v dlhodobej spolupráci medzi Slovenskou televíziou a rozhlasom a Slovenským olympijským a športovým výborom v napĺňaní tohto poslania. Verím, že táto spolupráca bude naďalej prínosná nielen pre nás, ako signatárov, ale najmä pre spoločnosť a výsledky spolupráce uvidí aj verejnosť, či už na televíznych obrazovkách, v rozhlasovom vysielaní, alebo na športoviskách,“ vyjadril sa Igor Slanina, zástupca generálneho riaditeľa STVR.

Slovenská televízia a rozhlas sa spoločne so Slovenským olympijským a športovým výborom zaviazala vytvárať a kultivovať spoločné športové prostredie, rozvíjať športové možnosti, podieľať sa na rozvoji telesnej výchovy a športu, na zvyšovaní nárastu počtu športujúcej mládeže, rozvíjať slovenský šport a podmienky na jeho realizáciu.

„Pre SOŠV je STVR ako olympijský vysielateľ pre Slovenskú republiku prirodzeným partnerom. STVR dlhodobo sleduje slovenskú stopu vo svete športu a divákom poskytuje spoľahlivé športové spravodajstvo na profesionálnej úrovni. Jednou z kľúčových úloh Slovenského olympijského a športového výboru je podpora športu ako zdravého životného štýlu. Pri plnení tohto poslania je STVR tiež našim kľúčovým partnerom. Plánujeme aktívne spolupracovať na viacerých projektoch a zvýšiť aj prostredníctvom nich povedomie o športe a jeho prínosoch pre život medzi slovenskou verejnosťou,“ povedal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina dostal pri príležitosti podpisu memoranda o spolupráci od prezidenta SOŠV Antona Siekela spomienkové odznaky z Paríža 2024.
Zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina dostal pri príležitosti podpisu memoranda o spolupráci od prezidenta SOŠV Antona Siekela spomienkové odznaky z Paríža 2024.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque