Športové aktuality
Piliscsaba
2 min. čítania

Mladým šermiarom v Maďarsku odovzdala ocenenia fair play predsedníčka KFP SOŠV Katarína Ráczová

Momentka z dekorovania medailistiek v jednej z kategórií. Blahoželala im aj Katarína Ráczová.
Foto
KFP SOŠV

V dňoch 17. a 18. februára 2024 sa v maďarskej Piliscsabe ako súčasť série súťaží na počesť dvojnásobného majstra sveta a bronzového olympijského medailistu v šerme Mihálya Fülöpa konal turnaj Csaba Cup.

Na súťaži sa v troch vekových kategóriách zúčastnilo viac ako 340 mladých šermiarov zo šiestich krajín. Z našich šermiarov sa najlepšie darilo dievčatám zo ŠK Šamorín. V kategórii do 14 rokov skončila ôsma Martina Pošvancová a do 15 rokov Nina Forgáchová šiesta.

Na dvojdňovom podujatí sa zúčastnila aj predsedníčka Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) Katarína Ráczová. Motívom jej pozvania bolo, že organizátori z ostrihomského Klubu šermu Szent-György podľa príkladu KFP SOŠV vyhlásili na podujatí súťaž o Cenu fair play. Týmto chceli pripomenúť  všetkým účastníkom, že úlohou športu je aj rešpektovať súpera a vážiť si ho, uznávať jeho schopnosti a úsilie, ako aj dodržiavat písané i nepísané pravidlá fair play.

Na konci dvojdňového podujatia Katarína Ráczová odovzdala ocenenia fair play štyrom mladým šermiarom - Domonkosovi Grófovi, Dávidovi Salimu, Laure Biasolovej a Csongorovi Molnárovi.

Vľavo jeden z mladých laureátov ocenenia fair play v spoločnosti Kataríny Ráczovej, vpravo v detaile Cena fair play.
Vľavo jeden z mladých laureátov ocenenia fair play v spoločnosti Kataríny Ráczovej, vpravo v detaile Cena fair play.
Foto
KFP SOŠV
Šport
Projekt
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner