Športové aktuality
2 min. čítania

Dve zlaté medaily z MS pre vodného lyžiara Alexandra Vaška

Alexander Vaško
Foto
Peter Jesenský

Alexander Vaško získal na majstrovstvách sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom v Poľsku dve zlaté medaily, ku ktorým pridal aj striebornú a bronzovú. Cenný kov si zo šampionátu priniesla aj Karin Bořiková, ktorá obsadila striebornú pozíciu v kombinácii. Úspech sedemčlennej výpravy potvrdila súťaž družstiev, v ktorej si Slováci vybojovali striebro.

Vaško premenil na zlato už prvú účasť vo finále, keď v trikoch predviedol náročné prvky a získal 7380 bodov. V slalome nestačil iba na špecialistu disciplíny Izraelčana Aviva Levyho a získal bronz. V záverečnej disciplíne skoky, ktorá je Vaškova silná stránka, sa potrápil, no napokon získal za 60,3 m bronzovú medailu. To mu v súčte stačilo na zisk vytúženého zlata v kombinácii. Slovenský slalomový špecialista Samuel Saxa skončil vo svojej silnej disciplíne na 5. mieste.

Vaškova a Saxova tímová kolegyňa z košického Trixen klubu Karin Bořiková obsadila 5. miesta v trikoch a slalome a v súčte so siedmou priečkou v skokoch to stačilo na striebornú medailu v kombinácii. Slováci si z MS v poľskom stredisku Stosnowiec - Stawiki odniesli aj striebro v súťaži družstiev, keď v konkurencii 10 tímov nestačili iba na Nemecko.

Slovensko reprezentovalo šesť zástupcov Trixen klubu Košice (Alexander Vaško, Daniel Vaško, Samuel Saxa, Tobias Zámbory, Karin Bořiková, Ella Pokorná), ktorých doplnil Nikolas Wolf z KVL Piešťany.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque