Športové aktuality
2 min. čítania

"Sagan v sukni" získal ďalšiu medailu z majstrovstiev sveta

Viktória Chladoňová na trati časovky v Zürichu.
Foto
CYKLISTIKASZC.SK/SOŇA NIKLOVÁ

Členka Juniorského olympijského tímu Viktória Chladoňová získala v juniorskej kategórii striebornú medailu v individuálnej časovke na cyklistických majstrovstvách sveta v Zürichu. Na trati dlhej 18,8 km bola nad jej sily iba Britka Cat Fergusonová, za ktorou zaostala 17-ročná Slovenka o 34,30 sekundy. Bronz si vybojovala Britka Imogen Wolffová (+36,60). Ďalšia Slovenka Sofia Ungerová obsadila 37. priečku.

Pretekárky z prvej časti štartovej listiny sa museli na trati vyrovnať s mokrými podmienkami po nočnom daždi. Medzi nimi bola aj Chladoňová, ktorá však predviedla perfektnú jazdu proti chronometru a po príchode do cieľa viedla poradie. Nepredstihla ju ani Wolffová, ktorá na medzičase síce viedla, no v cieli mala viac ako dvojsekundové manko. Suverénnym spôsobom ovládla časovku Fergusonová.

Viktória Chladoňová so striebornou medailou z juniorských MS v časovke.
Viktória Chladoňová so striebornou medailou z juniorských MS v časovke.
Foto
CYKLISTIKASZC.SK/SOŇA NIKLOVÁ

Chladoňová a Fergusonová sú cyklistické univerzálky a veľké konkurentky. Obe tento rok získali medailu na majstrovstvách sveta v cyklokrose. Britka bola úspešná aj na šampionáte na dráhe, Slovenka v horskej cyklistike.„Časovku netrénujem veľmi často, preto je pre mňa strieborná medaila príjemným prekvapením. Išla som na svoje maximum síl, dala som do toho všetko a som spokojná. Konkurencia je na šampionáte kvalitná, ja som nemala veľké očakávania,“ povedala po pretekoch Chladoňová.

Sedemnásťročná študentka Gymnázia Ľ. Štúra, ktorú prezývajú Sagan v sukni, zavŕšila vydarený rok v juniorskej kategórii. Na ceste si v polovici septembra vybojovala v individuálnej časovke bronz na európskom šampionáte v Limburgu. Slovenská nádej sa tešila v závere augusta zo zlata na MS v horskej cyklistike v disciplíne cross country. Na začiatku kalendárneho roka získala aj bronz na svetovom šampionáte v cyklokrose. Za svoje výkony si vyslúžila v úvode tohto mesiaca trojročnú zmluvu s profesionálnym holandským tímom Visma-Lease a Bike.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque