Športové aktuality
2 min. čítania

Na Európskych hrách Slováci bez Csemeza, nestihol sa zotaviť z ochorenia

Na fotografii z Európskych hier 2019 v Minsku Andrej Csemez (v modrom) v semifinálovom súboji s neskorším víťazom turnaja Ukrajincom Chyžniakom.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Krátko pred začiatkom III. európskych hier v Krakove-Malopoľsku, ktoré slávnostne otvoria 21. júna, slovenská výprava prišla o jednu z opôr a nádejí na medailové umiestenie. Zo zdravotných dôvodov do Poľska nebude môcť s ostatnými našimi boxermi v utorok odcestovať Andrej Csemez.

Pred štyrmi rokmi na Európskych hrách v Minsku, kde mal boxerský turnaj zároveň status majstrovstiev Európy, Csemez získal bronz v kategórii do 75 kg. Predvlani nás ako v jediný v ringu reprezentoval na olympijských hrách v Tokiu a teraz v Krakove, presnejšie v Nowom Targu, chcel zabojovať o olympijskú miestenku do Paríža. Tú by mu zaručil postup do bojov o medaily, teda do semifinále.

Žiaľ, vedúci boxerskej časti našich výpravy na EH 2023 Pavol Hlavačka v nedeľu oznámil, že Andrej Csemez sa nestihol zotaviť zo silného zápalu, ktorý si priniesol zo sústredenia na Kube. Musel užívať silné antibiotiká a podľa lekárov po ochorení ešte nie je v stave, aby mohol súťažiť. „Mrzí ma to, lebo dal do prípravy veľmi veľa úsilia,“ komentoval Pavol Hlavačka.

Po Csemezovej absencii sa počet športovcov v slovenskej výprave na EH v Krakove-Malopoľsku zredukoval na 144. Aktuálny počet boxerov je šesť – po traja muži i ženy.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque