Športové aktuality
Tchaj-pej
2 min. čítania

Na juniorských MS krasokorčuliar Adam Hagara s bronzom

Adam Hagara s bronzovou medailou.
Foto
TASR/AP

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara získal na juniorských majstrovstvách sveta v Tchaj-peji bronzovú medailu. Zlatý v súťaži sólistov bol Kórejčan Minkyu Seo, druhý skončil Japonec Rio Nakata.

Sedemnásťročný Slovák dostal v krátkom programe od rozhodcov známku 78,02 b, ktorá bola jeho osobným maximom a zaradila ho do okruhu adeptov na cenný kov. Vo voľnej jazde si Hagara tretiu priečku udržal a zlepšil svoj dosiaľ najlepší výsledok z MSJ. Tým bolo 14. miesto, ktoré obsadil na vlaňajšom šampionáte v kanadskom Calgary.

"Adam je úspešný mladý reprezentant, ktorý v tejto sezóne žne jeden úspech za druhým. Robí veľkú radosť nám, celému Slovensku, svojej rodine a trénerom. Chcem mu veľmi pekne poďakovať za príkladnú reprezentáciu. Vyzdvihol by som to, že v iných disciplínach sa nám podarili čiastkové úspechy. Celkovo boli juniorské MS pre SR jedny z najúspešnejších. Adam zajazdil veľmi pekný, takmer čistý voľný program. Urobil menšiu chybičku iba v prvej kombinácii trojitého axela s dvojitým toeloopom. Aj keby zajazdil absolútne čisto, zrejme by tretie miesto zostalo. Máme obrovskú radosť, ďakujeme Adamovi a aj ostatným športovcom za reprezentáciu Slovenska," uviedol pre TASR prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

O tri týždne sa Hagara predstaví na MS v Montreale (20.-24. marca), ktorými uzavrie úspešnú sezónu. Počas nej získal v decembri bronzovú medailu na juniorskej Grand Prix v čínskom Pekingu a na januárových ME v litovskom Kaunase obsadil 11. priečku.

Výsledky MSJ v Tchaj-peji - juniori: 1. Seo (Kór. rep.) 230,65 b, 2. Nakata (Jap.) 229,31, 3. Adam HAGARA (SR) 225,61, 4. Nakamura (Jap.) 215,46, 5. Pitot (Fr.) 214,95, 6. Lee (Kór. rep.) 212,22.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV