Športové aktuality
Krakov
2 min. čítania

Na ME do 23 rokov vo vodnom slalome Luknárová v C1 bronzová

Emanuela Luknárová s bronzovou medailou.
Foto
Canoe.sk

Slovenská vodná slalomárka Emanuela Luknárová získala na majstrovstvách Európy do 23 rokov v Krakove bronz v C1. S jedným dotykom, ktorý mala na tretej bráne, zaostala za víťaznou Slovinkou Evou Alinou Hočevarovou o 4,55 s. Dvadsaťdvaročná Slovenka získala pre svoju krajinu prvú individuálnu medailu na podujatí. V semifinále bola desiata a v záverečnej jazde vylepšila napriek chybe svoj čas o takmer osem sekúnd. Výsledky: 1. Hočevarová (Slov.) 99,91 s (0), 2. Millerová (V. Brit.) +3,05 (0), 3. Emanuela LUKNÁROVÁ (SR) +4,55 (2).

"Finálová jazda ma stála veľa sústredenia a makala som od štartu do cieľa. Myslím si, že som si tú jazdu poriadne oddrela. Vyplatilo sa to a dopádlovala som na treťom mieste. Som maximálne šťastná, spokojná a užívam si to," povedala Emanuela Luknárová pre canoe.sk.

Luknárová získala svoju piatu individuálnu medailu v mládežníckych kategóriách. Bronz je zároveň jej prvý cenný kov od MEJ 2022 v talianskej Ivrei a premiérová individuálna mládežnícka medaila pre Slovensko z vrcholového podujatia v tomto roku. V Krakove vybojovali Slováci ešte jeden bronz zásluhou juniorskej hliadky kanoistov.

V rovnakej kategórii mužov boli vo finále zo Slovákov Ľudovít Macúš a David Štaffen. Prvý menovaný postúpil tesne zo semifinále a napokon obsadil ôsme miesto s jednou chybou. Štaffen dostal k dvojsekundovej penalizácii aj "päťdesiatku" a figuroval na dvanástom mieste. Majstrom Európy do 23 rokov medzi mužmi sa stal Francúz Mewen Debliquy.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque