Športové aktuality
2 min. čítania

Nela Lopušanová ako Juraj Slafkovský - je najužitočnejšou hráčkou MS 18

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Radosť Nely Lopušanovej po jednom z gólov na MS do 18 rokov vo Švédsku.
Foto
IIHF.com

Štrnásťročný dievčenský hokejový fenomén Nela Lopušanová, ktorá nechýba ani v nominácii Slovenska na nadchádzajúci Európsky olympijský festival mládeže, sa stala najužitočnejšou hráčkou majstrovstiev sveta do 18 rokov vo švédskom Östersunde. Na turnaji bola aj najproduktívnejšia hokejistka.

Nela Lopušanová
Nela Lopušanová
Foto
IIHF.com

Mladá Žilinčanka, ktorá sa v kategórii starších žiakov presadzuje aj medzi staršími chlapcami, zaznamenala na šampionáte vo Švédsku v piatich stretnutiach deväť gólov a celkovo dvanásť kanadských bodov. V tabuľke najlepších strelkýň ju predstihla aj vďaka štyrom gólom vo finále proti Švédkam (10:0) Kanaďanka Caitlin Kraemerová.

„Lopušanová okrem svojej produktivity upútala hokejový svet aj gólom v lakrosovom štýle, prvým na niektorom ženských turnajov IIHF,“ pripomenula Medzinárodná hokejová federácia na svojom webe.

Zatiaľ posledným Slovákom, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom turnaja IIHF bol Juraj Slafkovský, ktorý si ocenenie vyslúžil za výkony v olympijskom Pekingu. Lopušanovú zároveň v Õstersunde zvolili do All-Star a získala aj titul pre najlepšiu útočníčku. Slovenské hokejistky do 18 rokov na svetovom šampionáte skončili na 6. pozícii. Na severe Európy zdolali Japonky i Švajčiarky, dvakrát – v skupine a v boji o 5. miesto - prehrali s Češkami a neuspeli ani vo štvrťfinále so Švédkami.

Podujatia a športovci
p24

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva