Šport a olympizmus
2 min. čítania

NTS sa poďakovala Nadácii SOŠV a SOŠV

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Národná transfúzna služba SR (NTS) sa poďakovala Nadácii SOŠV a Slovenskému olympijskému a športovému výboru za doterajšiu dlhodobú spoluprácu. Riaditeľ NTS Ivan Oleár odovzdal poďakovacie plakety a obálku s príležitostnou poštovou známkou prezidentovi SOŠV Antonovi Siekelovi a riaditeľke Nadácie SOŠV Zuzane Vodáčkovej.

Riaditeľ NTS Ivan Oleár (vpravo) ďakuje za spoluprácu Antonovi Siekelovi.
Riaditeľ NTS Ivan Oleár (vpravo) ďakuje za spoluprácu Antonovi Siekelovi.
Foto
NTS/MICHAL BIGANIČ

Nezištné darovanie krvi či krvnej plazmy je jedno z najušľachtilejších gest, ktoré môže človek urobiť. Stačí len zopár minút, aby ktokoľvek týmto spôsobom pomohol iným. Krv je mimoriadne dôležitá pri starostlivosti o dlhodobo chorých pacientov, pri operáciách a predovšetkým pri záchrane životov po vážnych úrazoch.

Nadácia SOŠV a SOŠV dlhodobo podporujú darovanie krvi aj prostredníctvom projektu Olympijská kvapka krvi. V posledných mesiacoch sa zapojili aj do kampane podporujúcej darovanie krvnej plazmy pod názvom Mám zlato v krvi, ktorej tvárami boli olympijskí víťazi Zuzana Rehák Štefečeková a Matej Tóth.

„Pôvodne sme v tomto roku plánovali urobiť 12-tisíc odberov krvnej plazmy. Aj vďaka kampani však urobíme až 18-tisíc odberov. Dnes už prispievame do európskeho Plasma poolu, čo sa doteraz nedialo,“ povedal počas stretnutia Ivan Oleár.
„Spojenie našich dvoch svetov je výborné a bolo by hriechom ho nevyužiť. Pre športovcov sú prirodzené empatia a pomoc. Naša spolupráca sa z roka na rok prehlbuje. Tešíme sa, že aj zapojenie športovcov prinieslo reálne čísla. Aj v budúcnosti chceme byť dobrým partnerom pre NTS,“ zareagoval Anton Siekel.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV