Športové aktuality
3 min. čítania

Viktóriu Forsterovú prekvapili rodičia a Daniela Ledecká

Viktória Forster.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Viktória Forster mala pred rozbehmi na 100 m prekážok dobré pocity. Verila si na dobrý čas a tým aj na priamy postup do semifinále. V samotnom behu jej to však podľa jej slov nesadlo a musí vo štvrtok absolvovať opravný beh. Pred rozbehmi zažila pekné prekvapenie.

Forster obsadila v piatom rozbehu 6. miesto časom 13,08. Celkovo v rámci rozbehov to bolo 33. najlepší čas. „Mám z toho také zmiešané pocity. Ten čas nie je to, čo som si predstavovala, ale verím, že to vo mne je. Jednoducho musí prísť ten moment a verím, že príde zajtra v opravných behoch, a že to tak do seba zapadne. Dnes na rozcvičke boli náznaky na dobrý čas, len v behu to nesadlo. Takže teším sa na zajtrajšie opravné behy,“ uviedla slovenská bežkyňa.

Od tretej postupovej priečky ju delilo 36 stotín sekundy. Postúpiť medzi 24 najlepších sa pokúsi vo štvrtok od 10.35. „Neviem, čo sa udialo. Je naozaj ešte krátko po behu, musím si to všetko pozrieť, všetko tak zrekapitulovať a spraviť všetko pre to, aby to zajtra bolo lepšie. Ja som taký spachtoš, čiže vstávanie dnes bolo trošku náročnejšie, ale musím povedať, že bolo menej náročnejšie, ako som čakala. Cítila som sa fakt dobre a celkovo to bolo dnes super, len beh bol pomalý. No mám k dispozícii ešte zajtrajší deň a ja verím, že to klapne.“

Viktória Forster
Viktória Forster
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Forster je rada, že má druhú šancu, hoci vie, že v rozbehu dala do výkonu všetko. Verí, že čas si vylepší. „Prekážky sú zradné, takže oprava je dobrá. Každá pretekárka je rada, že môže mať ešte druhú šancu. Ono je to aj o hlave. Je menší tlak, keď športovec vie, že má ešte jeden pokus. Ale ja som išla do rozbehu naplno. Do žiadnych pretekov nejdem tak, že by som do toho nedala všetko. Bola som úplne koncentrovaná, išla som si za tým, že chcem bežať rýchlo. Bojovala som, ale čas nie je ten, čo som si predstavovala.“

Do štartu opráv chce slovenská olympionička najmä dobre zregenerovať a očakáva, že ju nič neprekvapí. V utorok ju totiž zaskočila návšteva rodičov a jej sparingpartnerky Daniely Ledeckej, ktorí ju zobudili v izbe Olympijskej dediny. Nechýbali potom ani v hľadisku štadióna Stade de France.

„Dali mi veľmi veľa energie. Ja som to vôbec nečakala. Ja som poobede spala a oni ma takto prekvapili. Urobili mi budíček, skoro som zinfarktovala. Ale bolo to úžasné a veľmi milé prekvapenie. Viem, že tam dnes hore sedeli všetci moji blízki. Veľmi sa teším, že mám okolo seba takých skvelých ľudí a že ma podporujú. Budem musieť aj urobiť všetko pre to, aby som zajtra sebe aj im všetko odplatila,“ povedala Forster.

Viktória Forster
Viktória Forster
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA
Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque