Šport a olympizmus
3 min. čítania

Olympijský festival: Na Kuchajde to žilo pozemným hokejom

Utorok na Olympijskom festivale.
Foto
SOŠV - Samuel Galica

V nasledujúcich týždňoch sa jazero Kuchajda v Bratislave zmení na olympijský areál plný aktivít a zábavy. Do 11. augusta môžu návštevníci na vlastnej koži zažiť viac ako 20 športov. Okrem športu sa môžu tešiť na množstvo kultúrnych podujatí a živé koncerty slovenských hudobníkov. Chýbať nebude ani pravá olympijská atmosféra a priame prenosy z olympiády v Paríži.

Viac o festivale

S hokejkou a loptičkami  

Utorok to na Kuchajde žilo najmä pozemným hokejom a to aj vďaka zástupcom Slovenského zväzu pozemného hokeja. O svojej kariére aj úspechoch hovorili na pódiu kapitánka ženskej reprezentácie Natália Fondrková a reprezentačný útočník Richard Garaj. „Pozemnému hokeju som sa začala venovať od piatich rokov. Bolo to hlavne preto, lebo som bývala nad ihriskom a každý deň som mamine hovorila, že tam chcem ísť. Keďže ma tam nechcela zobrať, jedného dňa som sa tam vybrala sama. Prišla som na tréning prípravky, kde si ma už zobrali tréneri a odvtedy som pri tomto športe zostala,“ prezradila Fondrková. „Vedela som, že sa chcem venovať športu, kde sa veľa behá a ktorý je viac technickejší. Páčilo sa mi, že hráme v sukniach. Pozemný hokej je podľa mňa veľmi ženský a hlavne bezkontaktný. Čiže nemám žiadne modriny,“ dodala.

U Richarda to rozhodol jeho otec. „Keďže bývam v Rači, kde je aj ihrisko, môj tato povedal, že budem hrať pozemný hokej, lebo je to blízko na tréningy. Hneď na prvom tréningu ma to však chytilo a skončilo to však  tak, že ma nakoniec vozí do Rakúska, kde teraz hrávam,“ prezradil s úsmevom Garaj.

Na Kuchajde ukázali aj to, čo všetko dokážu a každý, kto mal záujem si mohol vyskúšať, ako je to držať v ruke hokejku a snažiť sa skórovať do brány. Okrem toho sa návštevníci mohli dozvedieť, ako vyzerá tréning a príprava a sledovať talent show pozemného hokeja.

Olympijský festival prinášajú exkluzívny partner TIPOS, generálni partneri 4F VEOLIA, hlavní partneri ALLIANZ, SEPS - Slovenská elektrizačná prenosová sústava, partneri KAUFLAND, STRABAG s.r.o., SAMSUNG ACROSS.

Neskôr na Olympijský festival zavítala aj olympionička z Ria 2016 a Tokia 2020 Barbora Mokošová. Tá si okrem rozdávania autoramov v TIPOS zóne s návštevníkmi vyskúšala aj Nordic walking okolo jazera. Olympionikom, ktorý vo francúzskej Metropole bojujú o čo najlepšie umiestnenia a cenné kovy odkázala: „Prajem im nech si užijú každú sekundu olympiády a pretekov  a nech nasávajú tú neopakovateľnú olympijskú atmosféru.“  

Streda na Olympijskom festivale.
Streda na Olympijskom festivale.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque