Športové aktuality
2 min. čítania

Olympijský festival napriek pandémii splnil očakávania: V areáli sa vystriedalo vyše 8-tisíc ľudí

Stano Krško

Zimná verzia Olympijského festivalu bola po letnej verzii zo Šamorína opäť úspešná. Počas štyroch dní prešlo areálom na Štrbskom Plese 8350 ľudí. Vyskúšať si mohli hneď viacero zimných športov a zažili tak olympijskú atmosféru naživo.

Množstvo športovanie, zábavy aj fandenia. Aj o tom bol Olympijský festival. V spolupráci so športovými zväzmi sme najmä pre malých športovcov pripravili napríklad preteky v zjazdovom a bežeckom lyžovaní a v biatlone. K dispozícii bola aj požičovňa lyží a bežiek. Vyskúšať si tieto tradičné zimné športy preto mohol naozaj každý. Neodolala ani naša olympijská šampiónka Zuzana Rehák Štefečeková so svojou rodinou.

Fandili sme športovcom v Pekingu

Prvými krokmi v areáli zimného Olympijského festivalu sprevádzali beachflagy nášho exkluzívneho partnera, spoločnosti Tipos. Tie sa dali nájsť aj na Námestí majstrovstiev sveta 1970, v okolí hlavného pódia s olympijským ohňom, ktorý bol skvelým miestom na zachytenie olympijskej atmosféry. Na hlavnom pódiu mali fanúšikovia športu možnosť vidieť, zaujímavého sprievodný program. Nechýbali však aj priame prenosy a záznamy vystúpení našich športovcov priamo počas ich bojov o medaily.

Živé vstupy aj súťaže

Na Olympijskom festivale nechýbal aj tím FUNRADIA, ktoré je mediálnym partnerom Slovenského olympijského tímu na Misii Peking. Okrem denných živých vstupov do vysielania prenášali atmosféru festivalu aj na sociálnych sieťach. Pre návštevníkov na Štrbskom Plese mali pripravené aj rôzne aktivity a súťaže.

Po ľade sme liezli aj korčuľovali

Pre tých najodvážnejších sme pripravili aj lezeckú ľadovú stenu! Horolezci si mohli ľadové lezenie sami vyskúšať, ostatní mohli sledovať najlepších lezcov v exhibícii. V okolí ľadovej lezeckej steny mohli návštevníci vidieť aj branding nášho hlavného partnera, spoločnosti CZ Slovakia.

Veľkým lákadlom celého festivalu bola aj ľadová plocha, ktorú si pre návštevníkov prichystali spoluorganizátori festivalu zo Slovenského paralympijského výboru. Nechýbali na nej exhibície, zápasy v para-hokeji či curlingu. K dispozícii bola aj na verejné korčuľovanie.

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque