Športové aktuality
7 min. čítania

Základné informácie a praktické rady pre návštevníkov OH 2024

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
ENVATO

Chystáte sa na olympijské hry do Paríža 2024? Prinášame základné informácie a praktické rady pre návštevníkov olympijských podujatí. Na nasledujúcich riadkoch nájdete praktickú príručku pre návštevu, zoznamy zakázaných predmetov, ponuku služieb v dejisku OH a odporučíme aj aplikácie na stiahnutie.

Návšteva olympijských hier je často zážitok na celý život. Mnohí ho zažijú len raz. Vyťažte preto z vašej olympijskej návštevy čo najviac a pripravte sa na nezabudnuteľné zážitky.

PRED CESTOU DO FRANCÚZSKA

Pripravte sa na cestu do Francúzska. Nezabudnite si zobrať potrebné doklady a v prípade potreby aj lieky. Slovenskí občania na vstup do Francúzska nepotrebujú víza, pri prípadnej kontrole je potrebné predložiť občiansky preukaz alebo cestovný pas. Dôležité je mať poistenie pre prípad škodových udalostí, ponúka ho aj oficiálny partner Slovenského olympijského a športového výboru ALLIANZ.

Zoberte si so sebou platobné karty VISA, prípadne majte ich nahrané v oficiálnych aplikáciách v mobilných telefónoch. V oficiálnych olympijských obchodoch akceptujú len platby hotovosťou alebo debetnou či kreditnou kartou VISA. Iné platobné karty nie sú akceptované.

VSTUPENKY

Vaša vstupenka na olympijské hry v Paríži 2024 je digitálna. Ak sa chcete zúčastniť na podujatí, na ktoré ste si kúpili lístok, musíte ho predložiť pri vstupe v aplikácii „Paris 2024 Tickets“. Aplikácia ponúka aj presun vstupeniek na iných ľudí či možnosť dať lístky ešte raz do predaja.

Prihláste sa už pred cestou do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov, ktoré ste použili pri objednávke, aby ste získali prístup k svojim vstupenkám. V deň svojej návštevy nájdete svoje vstupenky v aplikácii aj bez prístupu na internet, a to vo forme QR kódov, ktoré budete musieť predložiť na kontrolných stanovištiach pri vstupe na športovisko. Ak máte viac vstupeniek na to isté podujatie, čo najskôr ich preneste na návštevníkov, ktorí idú s vami, aby ste si zabezpečili bezproblémový vstup.

SPRIEVODCA APLIKÁCIOU VSTUPENKY

Ak si chcete uchovať pamiatku na svoj zážitok, Paríž 2024 ponúka možnosť odniesť si domov vstupenku so suvenírom z  návštevy. Tento zberateľský predmet si môžete zakúpiť v aplikácii Paris 2024 Tickets a bude vám zaslaný po skončení hier.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa predaja vstupeniek na hry, prejdite do centra pomoci pre predaj vstupeniek.

CENTRUM POMOCI PRE VSTUPENKY

OFICIÁLNA APLIKÁCIA PARÍŽ 2024

Stiahnite si pred cestou na olympijské hry oficiálnu aplikáciu, ktorá vám umožní naplno prežiť olympijské hry Paríž 2024. K dispozícii budete mať kľúčové informácie, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na návštevu, upozornenia v reálnom čase o vašom podujatí, interaktívnu mapu športovísk, rôzne ďalšie funkcie o službách na mieste, kalendár a výsledky súťaží v priamom prenose a oveľa viac...

Ak chcete využívať rozšírené možnosti, prihláste sa prostredníctvom svojho konta na predaj vstupeniek.

OFICIÁLNA APLIKÁCIA OH 2024

OFICIÁLNY SPRIEVODCA PRE DIVÁKOV

Ako držiteľ jednej alebo viacerých vstupeniek na olympijské hry máte k dispozícii oficiálneho diváckeho sprievodcu pre každú disciplínu a každé miesto konania olympijských súťaží. Nájdete v ňom kľúčové špecifické informácie pre danú disciplínu, tipy na dopravu na miesto konania súťaže, služby a sprievodný program v deň konania pretekov i ďalšie cenné rady. Oficiálne brožúry budú na webe k dispozícii po 15. júli.

Oficiálny sprievodca pre divákov

DÔLEŽITÉ RADY PRE NÁVŠTEVNÍKOV

Povolené a zakázané predmety

Na olympijských hrách nebudú k dispozícii úschovne. Zakázané predmety sa budú vyberať a nebudú sa vracať. Cestujte na športovisko naľahko, vezmite si so sebou len nevyhnutné minimum vecí a prečítajte si zoznam povolených a zakázaných predmetov.

Okrem toho, hoci sú povolené 75cl fľaše na vodu (sklo a plechovky akéhokoľvek objemu sú zakázané), mali by ste si byť vedomí, že pri vstupe na miesto konania sa budú kontrolovať tekutiny. Počas bezpečnostnej kontroly si budete musieť dať dúšok tekutiny. Uistite sa, že máte svoje nádoby pripravené pred týmito kontrolami.

ZOZNAM ZAKÁZANÝCH PREDMETOV

Platby na mieste

Paríž 2024 akceptuje na olympijských miestach platbu za jedlo, nápoje a oficiálne licencované produkty iba prostredníctvom platobnej karty VISA či mobilu s nahratými platobnými kartami Visa alebo prostredníctvom hotovosti. Diváci, ktorí prídu bez produktu spoločnosti VISA, môžu navštíviť kiosky s predplatenými kartami Visa alebo si stiahnuť aplikáciu Visa Go a pridať si peniaze na virtuálnu predplatenú kartu Visa.

Správne veci, ktoré treba urobiť

Pred príchodom na miesto konania si zistite informácie o poveternostných podmienkach a primerane sa vybavte. Vo vašej výbave by nemali chýbať klobúk so širokou strieškou, opaľovací krém s faktorom aspoň 30, slnečné okuliare, fľaša na vodu (max. 75 cl), ľahké krycie oblečenie, atď.

Najmä počas vlny horúčav alebo v období extrémnych horúčav by ste mali pravidelne piť vodu a nečakať, kým pocítite smäd. Na mieste sa nachádzajú pitné fontány s vodou, pri ktorých si môžete naplniť fľaše.

Organizátori odporúčajú tráviť čas na chladnom mieste.

Informácie o lekárskych odporúčaniach

Dôležité rady

Naplánujte si príchod aspoň 1,5 hodiny pred začiatkom podujatia, aby ste sa mohli v pokoji dostať na miesto konania.

Odporúčame využiť verejnú dopravu. Všetky informácie o verejnej doprave počas hier nájdete na špecializovanej stránke či vo vašej aplikácii.

Po príchode na miesto konania vyťažte zo svojho zážitku maximum a dbajte na rešpektovanie miesta a jeho prostredia. Na vyhadzovanie odpadu sú k dispozícii recyklačné koše.

Upozorňujeme, že v oficiálnych priestoroch nie je povolené fajčiť, s výnimkou na to určených miest.

Správajte sa občiansky a bezúhonne, odmietnite akékoľvek násilie. Vyhnite sa akémukoľvek rasistickému, diskriminačnému, sexistickému správaniu či ponižujúcim poznámkam.

SLUŽBY PONÚKANÉ NA ŠPORTOVISKÁCH

Strava a voda

Na miestach konania súťaže objavte výber produktov, ktoré uspokoja všetky chute. Ponuka stravovania bude v súlade so záväzkom Paríža 2024 ponúkať sortiment produktov, ktoré sú viac rastlinné, lokálne a rovnako chutné. V stravovacích zariadeniach sa bude predávať niekoľko druhov výrobkov, ako sú hot-dogy, pizza, hamburgery a šaláty, ktoré budú k dispozícii aj vo vegetariánskej verzii. K dispozícii bude aj výber nealkoholických nápojov.

Oficiálne obchody

Pred odchodom z miesta konania nezabudnite navštíviť jeden z oficiálnych obchodov Paríž 2024. Tričká, maskoti, čiapky, hračky, ... Pre každého sa niečo nájde! Pre seba alebo svojich blízkych zabezpečte nezabudnuteľný suvenír z olympijských hier Paríž 2024.

Stratené veci

Ak v deň konania niečo stratíte, obráťte sa na informačný pult priamo na športovisku.

Lekárska pomoc

Ak potrebujete lekársku pomoc, zájdite na jedno z lekárskych stanovíšť alebo požiadajte o ňu ľudí v červenom odeve. Lekárske stanovištia sú otvorené počas súťaží a sú označené tabuľami. Automatizované externé defibrilátory (AED) sú na mieste a sú voľne k dispozícii.

Mimo miest konania podujatí sa v prípade potreby obráťte na svojho všeobecného lekára, v prípade núdze volajte na číslo 15 (SAMU) alebo 112.

Doprava na miesto súťaže

Prepravte sa na miesto konania bez zbytočného stresu. Naštudujte si dopravné opatrenia pre cestu do miest konania súťaže.

Ako sa dostať na miesta súťaže

Praktické informácie o prístupnosti

Máte otázku týkajúcu sa hier Paríž 2024? Paríž 2024 vám môže odpovedať prostredníctvom svojho centra pomoci pre verejnosť.

Centrum pomoci pre verejnosť

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque