Športové aktuality
Otepää
1 min. čítania

Paulína Bátovská-Fialková majsterkou sveta v letnom biatlone

Paulína Bátovská-Fialková na fotografii z mája 2023, keď vyhrala anketu o Kráľovnú biatlonovej stopy. Následne sa venovala materským povinnostiam a teraz sa úspešne vrátila k súťaženiu.
Foto
TASR/Ján Krošlák

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková si vybojovala zlatú medailu v superšprinte na MS v letnom biatlone. V piatkových pretekoch v estónskom Otepää urobila na strelnici jednu chybu a do cieľa prišla 11,5 s pred Fínkou Suvi Minkkinenovou. Výsledky: 1. Paulína BÁTOVSKÁ-FIALKOVÁ (SR) 21:55,5 min (1 trestný okruh), 2. Suvi Minkkinenová (Fín.) +11,5 s (1), 3. Lucie Charvátová (ČR) +20,2 (5), ... 16. Júlia MACHYNIAKOVÁ (SR) +1:35,2 (3).

Tridsaťjedenročná Bátovská-Fialková štartovala na prvých pretekoch po viac než roku, od marca 2023 pauzovala pre materské povinnosti. Na MS v letnom biatlone získala už druhý titul v kariére, predtým triumfovala v Novom Meste na Morave v roku 2018.

"Pred týmto šampionátom bolo pre mňa možno dôležitejšie ako samotný výsledok mať dobrý pocit z lyžovania a strieľania. To sa mi podarilo, navyše som vyhrala preteky, takže sa teším. Stále však pred tým mám veľký rešpekt, keďže som osem mesiacov po pôrode a musím si dávať pozor," uviedla pre portál slovenskybiatlon.sk.

Medzi mužmi sa zo zlata a striebra sa tešili Ukrajinci Dmytro Pidručnyj a Arťom Tyščenko, bronz získal Čech Tomáš Mikyska.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque