Športové aktuality
2 min. čítania

Paulína Bátovská Fialková pridala v Otepää k zlatu aj bronz

Paulína Bátovská Fialková na strelnici v Otepää.
Foto
SLOVENSKÝ BIATLON/SOŇA NIKLOVÁ

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková získala v sobotňajších rýchlostných pretekoch na MS v letnom biatlone bronzovú medailu. Pridala tak na podujatí do zbierky druhý cenný kov, keď v piatok triumfovala v estónskom Otepää v superšprinte.
Bátovská Fialková urobila na strelnici jedinú chybu, keď minula deviaty terč z desiatich. Zdolali ju iba dve bezchybné pretekárky. Zlato získala Češka Tereza Voborníková, iba o jednu desatinu za ňou zaostala Belgičanka Lotte Lieová, Bátovská Fialková mala v cieli manko 13,5 sekundy. "Podala som dobrý výkon. Aj s výkonom na veternej strelnici som s výsledkom 0+1 spokojná. Včera som dala do toho maximum, aby som zvíťazila a dnes sa mi už pochopiteľne bežalo horšie. Ak dievčatá zastrieľajú za nula, zaslúžia si predbehnúť ma," povedala Bátovská Fialková podľa slovenskybiatlon.sk
Aj zvyšné tri Slovenky sa zmestili do prvej dvadsiatky. Zuzana Remeňová obsadila 8. priečku s odstupom 41,5 s a jednou chybou, Júlia Machyniaková bola dvadsiata s bezchybnou streľbou a mankom 50,1, Márii Remeňovej patrila 19. priečka s jednou chybou a stratou 1:13,7. V rovnakej disciplíne mužov si najlepší výsledok zo Slovákov pripísal Jakub Borguľa, ktorý obsadil 12. priečku (+1:43,3 min, tri chyby), o dve miesta za ním finišoval Markus Sklenárik (+1:48,3, dve chyby).
V šprinte juniorov skončil Jakub Borguľa na 12. mieste, na víťazného Ukrajinca Vitaliho Mandzyna stratil 1:43,3 min. Druhý sa umiestnil Haavard Tosterud z Nórska a tretí finišoval jeho krajan Sivert Gerhardsen. Matúš Sklenárik obsadil 14. miesto. O sedem priečok nižšie finišoval Šimon Adamov. V kategórii junioriek v rovnakej disciplíne dosiahla medzi Slovenkami najlepšie umiestnenie Tamara Molentová, ktorá skončila na 15. priečke. Na prvú Bulharku Valentinu Dimitrovovú stratila 1:33,2 min.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque