Športové aktuality
Video
1 min. čítania

Slovákom prvý súťažný deň v Buenos Aires nevyšiel

Ján Šiller, video SOV/Andrej Galica

BUENOS AIRES 7.októbra (Od tlačového atašé slovenskej výpravy na OHM Jána Šillera) - V prvý deň hier bolo v akcii 6 Slovákov, ani jednému sa príliš nedarilo. 

Z tria slovenských plavcov nepostúpil do semifinále žiadny. V konkurencii 31 plavkýň na 22. mieste skončila Tamara Potocká v polohových pretekoch na 200m. S časom 2:21,54 bola o 6,80s pomalšia, ako najrýchlejšia Izraelčanka Gorbenková. Miroslava Záborská s časom 34,39 na 50m prsia skončila na 32. mieste zo 43. Za najrýchlejšou Litovčankou Agne Seleikaiteovou zaostala o 2,84s. Dávid Gajdoš sa s časom 1:04,87 na 100m prsia umiestnil na 24. priečke z 32. Za víťazom Houliem z Juhoafrickej Republiky zaostal o 3,5s.

Tatiana Kukuľková (vpravo), foto SOV/Boris Demeter
Tatiana Kukuľková (vpravo), foto SOV/Boris Demeter

Veľmi blízko k víťazstvu mala stolná tenistka Tatiana Kukuľková, ktorá nad favorizovanou Srbkou Sabinou Surjanovou vyhrávala 1:0, 2:1 i 3:2 na sety, no napokon prehrala 3:4. Každý set sa skončil rozdielom maximálne troch bodov, celkový súčet loptičiek bol 70:72 v prospech Srbky.

Radka Paulechová ani Patrik Nagy vo svojom jedinom vystúpení na hrách - v súťaži miešaných družstiev BMX Race v konkurencii 16 jazdcov v každej kategórii do 8-členného finále nepostúpili.

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque