Športové aktuality
Bangkok
3 min. čítania

Slovensko má 21. miestenku do Paríža, vybojovala ju boxerka Triebeľová

TASR + sou
Jessica Triebeľová s trénermi Pavlom Hlavačkom a Antonom Čeredničenkom v Bangkoku a ich radosť z postupu na olympijské hry v Paríži.
Foto
Archív J. T.

Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová si vybojovala účasť na OH v Paríži. Dosiahla ju triumfom nad Emilie Sonvicovou z Francúzska vo štvrťfinále v kategórii do 66 kg na svetovej olympijskej kvalifikácii v thajskom Bangkoku. Jessica Triebeľová sa narodila 11. apríla 2001 v Trstenej, vyrastala v obci Klin na Orave. Je členka rodinného klubu Box Clubu Triebeľ.

V postupovom zápase zdolala v noci na nedeľu Jessica Triebeľová v dramatickom zápase svoju súperku 3:2 na body. Po druhom kole sa dvaja rozhodcovia priklonili na stranu Sonvicovej, dvaja na stranu Slovenky a piaty to mal nerozhodne. V poslednom treťom kole však Triebeľová dokázala vyhrať u všetkých rozhodcov a zabezpečila si tak postup na OH.

Jessica Triebeľová s bronzovou medailou z vlaňajších ME do 22 rokov v Budve.
Jessica Triebeľová s bronzovou medailou z vlaňajších ME do 22 rokov v Budve.
Foto
Archív J. T.

Jessica Triebeľová bola pod trénerským vedením svojho otca Petra Triebeľa trojnásobná dorastenecká majsterka Európy (2016 – 2018), ale potom jej športová kariéra prechádzala peripetiami. Na istý čas dokonca s boxom skončila. Na predchádzajúce olympijské hry v Tokiu sa neprebojovala.

Pred tromi rokmi sa 23-ročná Jessica začala pripravovať pod vedením ukrajinských trénerov. Už druhý rok ju ako osobný tréner vedie Anton Čeredničenko v spolupráci s reprezentačným trénerom Pavlom Hlavačkom.

Vysoké ambície smerom k postupu do Paríža naznačila Triebeľová vlani ziskom bronzu na majstrovstvách Európy do 22 rokov v Budve v kategórii do 66 kg. Vtedy uspela napriek tomu, že do tejto kategórie musela schudnúť deväť kíl. V tomto roku bola v apríli takisto bronzová na európskom šampionáte žien v Belehrade.

Už vlani po návrate z Budvy Jessica vyzdvihla prácu trénera Čeredničenka v rozhovore pre Sportnet slovami: „Je to pre mňa neskutočný prínos, jeho kvalitné skúsenosti cítim na vlastnej forme. Je to viditeľný pokrok, za čo som mu veľmi vďačná. Vie ako má správne motivovať, aby som podala ten najlepší výkon.“

Slovensko má v tejto chvíli istých 21 miesteniek na OH v Paríži. Okrem Triebeľovej sa pod piatimi kruhmi predstavia strelci Juraj Tužinský, Patrik Jány, Danka Barteková, Vanesa Hocková, Zuzana Rehák Štefečeková a Marián Kovačócy, ďalej vodní slalomári Jakub Grigar, Eliška Mintálová, Matej Beňuš a Zuzana Paňková, cyklistka Nora Jenčušová, ku ktorej pribudne aj jeden muž, atléti Gabriela Gajanová, Viktória Forsterová, Dominik Černý a Hana Burzalová, Robert Kubín vo windsurfingovej triede iQFOiL, zápasník Tajmuraz Salkazanov, stolný tenista Wang Jang a džudista Marius Fízeľ.

Podujatia a športovci
Šport
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner