SOŠV
Bratislava
2 min. čítania

SOŠV a ČOV pripravujú spoločný program na posilnenie postavenia žien vo vedúcich pozíciách v športe

Monika Šišková
Predsedníčka komisie SOŠV pre ženy a šport Monika Šišková a predsedníčka komisie rovných príležitostí ČOV Naďa Knorre na minulotýždňovej konferencii Sport (R)evolution.
Foto
SOŠV

V Bratislave sa 28. septembra na pracovnom rokovaní stretli predsedníčka komisie SOŠV pre ženy a šport Monika Šiškovápredsedníčka komisie rovných príležitostí ČOV Naďa Knorre. Predmetom rokovania bola okrem výmeny skúseností z aktuálnej činnosti obidvoch komisií najmä príprava spoločného vzdelávacieho programu na posilnenie postavenia žien vo vedúcich pozíciách v športových organizáciách, ktorý komisie pripravujú na budúci rok. Počet žien v rozhodujúcich pozíciách je v obidvoch republikách ešte stále nízky, a tak si obidve komisie zvolili za jednu z priorít pripraviť pre budúce kandidátky seminár s renomovanou lektorkou, ktorú využíva na podobné vzdelávacie aktivity aj MOV a iné medzinárodné či národné organizácie, a posunúť sa o krok vpred aj v tejto oblasti.

Obidve predsedníčky sa spoločne zúčastnili aj na konferencii Sport (R)evolution. Ocenili najmä diskusiu na tému šport a ženy, v ktorej o vrcholovom športe, materstve a návrate do súťažného kolotoča a k vrcholovým výkonom hovorili naše tri úspešné športovkyne – mamičky Anastasia Kuzminová, Zuzana Rehák ŠtefečekováMartina Gogolová-Kohlová.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque