Športové aktuality
2 min. čítania

SOV vyhodnotil vedomostnú súťaž o olympizme pre základné a stredné školy so 167, resp. s 53 zúčastnenými družstvami

BRATISLAVA 26. júna (SOV) – Slovenský olympijský výbor (SOV) prostredníctvom Slovenskej olympijskej akadémie (SOA) každoročne vyhlasuje vedomostnú súťaž o olympizme. V predchádzajúcich rokoch si obľúbu medzi žiakmi a študentmi základných a stredných škôl získala online forma. Základné kolo vedomostnej súťaže pre základné i stredné školy sa tak znovu odohrávalo cez internet. Tohto roku sa obe základné kola realizovali v júni, ako súčasť osláv celosvetového Olympijského dňa. Finále vedomostnej súťaže základných a stredných škôl sa uskutoční vo Vysokých Tatrách v termíne 29. a 30. októbra 2018.

Do vedomostnej súťaže stredoškolákov sa zaregistrovalo spolu 53 trojčlenných družstiev. Z nich 36 úspešne vyplnilo 25 súťažných otázok. Stopercentnú úspešnosť dosiahli štyri družstvá zo Spojenej školy v Novákov a jedno družstvo z Gymnázia Pierra de Coubertin z Piešťan. V zmysle propozícií do finále postupujú družstvá zo škôl: 1. Spojená škola Rastislavova 332, Nováky, 2. Gymnázium Pierra de Coubertin, Nám. SNP 9, Piešťany, 3. Obchodná akadémia Watsonova 61, Košice, 4. Gymnázium L. Novomeského Tomášikova 2 Bratislava, 5. Športové gymnázium J. Herdu Trnava.

Do vedomostnej súťaže základných škôl sa celkove zaregistrovalo167 trojčlenných družstiev. Z nich až 121 úspešne vyplnilo 25 súťažných otázok a 11 družstiev dosiahlo stopercentnú úspešnosť. V zmysle propozícií do finále postupujú družstvá zo škôl: 1. ZŠ Hlavná 5, Družstevná pri Hornáde, 2. ZŠ Ing. Kožucha 11, Spišská Nová Ves, 3. ZŠ Školská 2, Michalovce, 4. ZŠ s MŠ Šarišské Bohdanovce, 5. Základná škola Krosnianska 4, Košice.

V tomto roku SOV a SOA premiérovo realizovali aj online kvíz o olympizme pre verejnosť. Zapojilo sa doň 183 súťažiacich, k torých viac než tretina – 64 – dosiahla 100-percentnú úspešnosť. O jeho výsledkoch sme informovali už dávnejšie.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque