Športové aktuality
2 min. čítania

Členka JOT Viktória Chladoňová suverénna vo Svetovom pohári

Viktória Chladoňová po víťazných pretekoch SP v horskej cyklistike junioriek v Novom Meste na Morave.
Foto
SZC

Slovenská juniorská reprezentantka v cyklistike, cyklokrose i horskej cyklistike Viktória Chladoňová zvíťazila v pretekoch Svetového pohára junioriek v horskej cyklistike v cross country v Novom Meste na Morave. Na náročnej trati preťala členka Juniorského olympijského tímu, ktorý zostavuje Nadácia SOŠV, cieľovú pásku s takmer minútovým náskokom na svoje súperky.

Na druhom mieste skončila Rafaelle Carrierová z Kanady, najlepšiu trojku doplnila Slovinka Tereza Maruša Sarkóziová. V horskej cyklistike sa Chladoňová predstavila len druhýkrát v sezóne, doteraz absolvovala preteky v cyklokrose a na ceste.

„Štartovala som v polovici štartového poľa s číslom 44, takže som sa snažila dostať sa dopredu počas zavádzacieho kola. To sa mi podarilo. Celé preteky som sa pokúšala ísť svoje tempo a pomaly som svoj náskok navyšovala. Trať bola veľmi technická a náročná, korene sa šmýkali a bolo ťažké vyjsť niektoré výjazdy. Išlo sa mi ale dobre, a na to, že to boli moje druhé XCO preteky tento rok, som veľmi prekvapená a šťastná z výsledku. Vôbec som to nečakala,“ uviedla Chladoňová v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

Na podujatí štartovali aj ďalšie dve slovenské pretekárky. Dorota Vojtíšková obsadila 30. priečku a Ema Smatanová sa umiestnila na 56. pozícii. V kategórii juniorov skončil na 42. priečke Lukáš Vranák a Tadeáš Cesnek obsadil 120. miesto.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner