Športové aktuality
2 min. čítania

Štvorkajak SR tretí na 500 m na Svetovom pohári v Poznani

Štvorkajak Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek obsadil na SP v Poznani 3. miesto.
Foto
Slovenská kanoistika

Slovenský štvorkajak obsadil na podujatí 2. kola Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v Poznani tretie miesto na 500 m. Posádka v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek dosiahla v A-finále čas 1:21,59 minúty a zaostala len za reprezentantmi Nemecka a Číny.

Nemci, ktorí s prehľadom triumfovali v piatkovej druhej rozjazde, zvíťazili s viac než sekundovým náskokom. Menej jednoznačný bol boj o druhé miesto, ktoré si napokon o 23 stotín sekundy uchmatli Číňania. Slováci postúpili do finále z druhého miesta v piatkovej prvej rozjazde, v ktorej ich tesne zdolali Ukrajinci. Tí obsadili vo finále piate miesto s mankom 1,72 sekundy.

Vo finále K1 žien na 1000 m sa predstavili Dagmar Čulenová a Katarína Pecsuková. Čulenová skončila šiesta, na víťazku Melinu Anderssonovu zo Švédska stratila 7,69 sekundy. Pecsuková sa umiestnila na predposlednej ôsmej priečke s mankom 12,65 sekundy.

V nedeľňajšom A-finále K1 mužov na 1000 m obsadil Samuel Baláž 8. miesto. Za víťazným Portugalčanom Fernandom Pimentom zaostal o vyše päť sekúnd. Denis Myšák finišoval v B-finále tretí, celkovo skončil dvanásty.

Katarína Pecsuková prišla v B-finále K1 na 500 m do cieľa na šiestej, Dagmar Čulenová na ôsmej priečke. Celkovo ich klasifikovali na 15., resp. 17. pozícii.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner