Športové aktuality
2 min. čítania

Športovcom na OH varia aj štyria kuchári s michelinskou hviezdou

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná snímka. Foto: TASR
Paríž 24. júla (TASR) - Športovci v olympijskej dedine sa počas hier v Paríži môžu tešiť na pestrý výber jedál. Pripravovať im ich budú aj štyria kuchári s prestížnou michelinskou hviezdou. Menu hviezdnych šéfkuchárov bolo podľa organizátorov pripravené v úzkej spolupráci s odborníkmi na športovú výživu a dostatočne zahŕňa aj rastlinné alternatívy mäsa.

Reštaurácia s 3500 miestami na sedenie ponúka jedlá z celého sveta a 1200 zo 40.000 denných porcií bude mať "michelinskú" pečať. K dispozícii je aj šesť bufetov s rýchlym občerstvením a pekárňou, ktorá ponúkne 800 čerstvých bagiet denne. Približne 30 percent z jedálneho lístka na hrách bude rastlinného pôvodu, potvrdil podľa portálu insidethegames.biz Philipp Wurz, šéf stravovania počas OH v Paríži.

"Športovci majú k dispozícii najväčšiu reštauráciu na svete. Môžu sa tešiť nielen z architektonického nastavenia hlavnej jedálne, ale aj z kvality receptov a ponúkaného jedla. Snažili sme sa vymyslieť veľmi špecifický plán ako využiť kvalitu francúzskej kuchyne, ktorá má výbornú povesť po celej planéte," vyhlásil Wurz s tým, že 80 percent potravín v dedine bude francúzskeho pôvodu, vrátane širokého výberu syrov a pečiva.

Parížski organizátori povolili výpravám z celého sveta, aby predložili svoje konkrétne požiadavky na jedlo a podľa Wurza sa apetít a chute výrazne líšia nielen medzi športovcami z jednotlivých krajín, ale aj naprieč športovými odvetviami. Hráči plážového volejbalu, či taekwondisti vyžadujú najmä studené mäso, sendviče a šaláty, kým napríklad veslári preferujú skôr "teplý bufet". Bedmintonisti, prevažne z Ázie, zasa "nie sú príliš veľkými fanúšikmi chleba".

"Už teraz máme veľmi veľa pozitívnych ohlasov, pretože toto je určite niečo, na čo nie sú športovci v porovnaní s minulými edíciami hier zvyknutí," dodal Wurz.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque