Športové aktuality
2 min. čítania

Strelca Kovačócyho čakajú tretie hry: Súťaž bude nabitá

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenský reprezentant v športovej streľbe Marián Kovačócy počas odchodu na Letné olympijské hry 2024 do Paríža v Bratislave v piatok 26. júla 2024. Foto: TASR - Pavel Naubauer

Bratislava 25. júla (TASR) - Slovenský strelec Marián Kovačócy sa predstaví pod piatimi kruhmi tretíkrát. V Paríži ho rovnako ako v Riu de Janeiru čaká individuálna súťaž v trape, pred troma rokmi v Tokiu nastúpil iba v súťaži miešaných tímov.

Počet športov na olympiáde sa neustále rozširuje, no štartové listiny sú čoraz užšie. Tento jav postihol aj strelectvo, súťaž trapistov bude vyrovnaná. "Štartovať bude 29 strelcov, ktorí sú buď majstri sveta, kontinentu, či vicemajstri. Iní nemali možnosť získať miestenku. Takže tam bude 29 potencionálnych finalistov a víťazov. Konkurencia bude ťažká, súťaž maximálne nabitá," pripomenul v piatok pred odletom Kovačócy, ktorý si zaistil účasť striebornou medailou na MS v Baku minulý rok.



Strelci budú na parížskej olympiáde trochu odlúčení od ostatných športovcov, súťažiť budú v Chateauroux, v strednom Francúzsku. "Musíme sa s tým zmieriť, nemáme na výber. Strelnica je podľa fotiek veľmi dobre vybudovaná a pripravená. Na strelecký areál sa teším. Záverečné sústredenie sme mali v Chorvátsku. Mal som možnosť trénovať aj s olympijským víťazom v trape z Londýna Giovannim Cernogorazom. V Novigrade má upravenú strelnicu, na ktorej sú rovnaké vrhačky ako budú v Paríži a mohli sme si natrénovať výlety terčov," prezradil Kovačócy.

Najväčším kariérovým úspechom Kovačócyho je doteraz zisk titulu majstra sveta v Maribore v roku 2009. O konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel, no sľúbil, že predvedie maximum. "Olympiáda je vrchol sezóny. Verím, že som dobre pripravený. Urobím všetko pre to, aby to čo najlepšie dopadlo."

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque