Športové aktuality
3 min. čítania

Strelkyňa Hocková sa teší na prvé hry: Urobím maximum

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke športová strelkyňa Vanesa Hocková počas vyhodnotenia najúspešnejších strelcov a trénerov 12. decembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Bratislava 23. júla (TASR) - Vanesa Hocková je jedna zo štrnástich slovenských športovcov, ktorých čaká premiéra na olympijských hrách. Dvadsaťštyriročná strelkyňa nemá pred vrcholom sezóny žiadne očakávania a ako uviedla pre TASR, v Paríži chce podať maximum.

Slovenská reprezentantka v skeete obsadila v roku 2022 v chorvátskom Osijeku 4. miesto na MS a toto umiestnenie jej zabezpečilo miestenku do Francúzska. Na olympijskú strelnicu sa išla pozrieť už v piatok. "Odišli sme na tri dni trénovať, potom sa 23. júla vrátime naspäť a 30. júla sa vyberieme do Francúzska naostro," povedala pre TASR.

Strelci nebudú na olympiáde bojovať o medaily v Paríži, ale v zhruba 300 kilometrov vzdialenom mestečku Chateauroux. Tamojšiu strelnicu si už vyskúšala Hockovej reprezentačná kolegyňa Danka Barteková. "Minulý rok tam boli preteky, ktoré som nemala možnosť si vyskúšať. Toto bude pre mňa premiéra, preto ideme skôr na tréning, aby som mala priestor to vstrebať."

Športoví strelci tak budú ďaleko od hlavného diania, nebudú tak pohltení atmosférou, ale Hocková tom vidí aj pozitíva: "Keď som sa prvýkrát dozvedela, že strelnica je ďalej, bola som trocha sklamaná. Chcela som byť v dejisku a zažiť tú atmosféru. Budeme tam však mať veľký pokoj a nebude taký chaos okolo toho. Môžeme sa sústrediť len na výkon."

Na snímke úspešné slovenské reprezentantky v športovej streľbe v skeete z ME v talianskom Lonate zlatá Danka Barteková (vľavo) a strieborná juniorka Vanesa Hocková (vpravo) počas tlačovej konferencie v Bratislave 20. septembra 2019. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Debutantka pod olympijskými kruhmi si pred odletom nedala žiadne ambície, chce podať čo najlepší výkon: "Vôbec na to nemyslím, je to moja prvá olympiáda a nemám vysoké očakávanie. Urobím maximum, aby som skončilo čo najlepšie."

Hocková od vybojovania miestenky nedosiahla výraznejší individuálny úspech. Viac sa jej darilo v súťaži družstiev, s Bartekovou a Monikou Štibravou vystrieľala na vlaňajších MS v azerbajdžanskom Baku bronz. "Začiatok sezóny bol trocha slabší, ale už som sa rozbehla. Aj výsledky sú najlepšie zo všetkých rokov, čo strieľam. Streľba je nevyspytateľný šport, takže nebudem robiť žiadne predčasné závery. Uvidím, ako sa mi podarí forma načasovať tam," uzavrela pre TASR.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque