Športové aktuality
2 min. čítania

Postup do finále bol malý športový zázrak, 5. miesto je výnimočné

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Tadeáš Nedielka vo finále Big Airu na ZOH mládeže v Kangwone.
Foto
IOC/OIS/Simon Bruty

Snoubordista Tadeáš Nedielka sa na ZOH mládeže v juhokórejskom Kangwone postaral o tretí najlepší výsledok slovenského športovca v doterajšom priebehu podujatia. V Big Air obsadil vynikajúce 5. miesto a príjemne prekvapil seba, trénera i celú výpravu.

Tadeáš Nedielka cestoval do Kórejskej republiky s cieľom skončiť raz do 10. miesta. Viac si veril v slopestyle, v ktorom dosahoval lepšie výsledky ako v Big Air. Preteky mu však nevyšli podľa predstáv a skončil až na 15. pozícii.

Chuť si napravil v Big Air. V kvalifikácii obsadil 10. priečku a postúpil do finále. V ňom sa nestratil, predviedol dva kvalitné skoky a skončil piaty. „Z umiestnenia mám veľkú radosť. Mám motiváciu do ďalšej práce,“ priznal mladý snoubordista.

Na ZOH mládeže sa dostal vďaka tomu, že v minulej sezóne Martin Józsa vyjazdil pre Slovensko na podujatiach účastnícke miesto. Vzhľadom na vek však už v areáli Welli Hilli v Hoengseongu nemohol štartovať a šancu dostal o rok mladší Tadeáš Nedielka.

„Patrí mu poďakovanie, že vyjazdil kvótu,“ odkázal kamarátovi zo snoubordových svahov.

Radosť z nečakaného výsledku mal aj jeho tréner Richard Skandera. Aj on svojmu zverencovi viac veril v slopestyle, keďže je v ňom lepší a v skokoch na Big Air ešte nepredvádza extrémne náročné triky. „Pätnásta priečka zo slopestylu bola pre nás sklamaním. Do kvalifikácie Big Airu sme nastupovali bez veľkých očakávaní a ambícií. Piate miesto je skutočne absolútna bomba. Už postup do finále bol pre nás malý športový zázrak. Sme za výsledok veľmi vďační a motivuje nás do budúcnosti,“ povedal Richard Skandera.

Jeho zverenec pred príchodom do Kórey ešte nevedel prvok backside-12. Naučil sa ho až na mostíku ZOH mládeže. „Už v kvalifikácii ho perfektne otočil a držal sa dlho. Som rád, že tento trik zvládol. Je to veľký prísľub pre budúcnosť, keďže sa zaň dostáva veľa bodov,“ doplnil Richard Skandera.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV