Športové aktuality
3 min. čítania

Triebeľová bude na hrách prvá boxerka zo SR: Dám do toho všetko

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová odchádza spolu s ďalšími slovenskými športovcami a športovkyňami na Letné olympijské hry 2024 do Paríža v Bratislave v utorok 23. júla 2024. Foto: TASR - Dano Veselský
Bratislava 23. júla (TASR) - Ďalší traja slovenskí reprezentanti v utorok vyrazili smer OH v Paríži. Boxerku Jessicu Triebeľovú a cyklistku Noru Jenčušovú čaká olympijská premiéra, stolný tenista Wang Jang si zopakuje účasť z rokov 2016 a 2020.

Triebeľová je vôbec prvou ženou, ktorá bude na OH reprezentovať Slovensko v boxe. V Paríži bude štartovať v kategórii do 66 kg. "Veľmi sa teším, že nastal ten čas a že sa môžem zúčastniť na olympijských hrách. Odchádzam s najväčšími ambíciami, ale takisto aj pokorne. Čas ukáže, ja dám do toho určite všetko," uviedla bronzová medailistka z tohtoročných ME.



Miestenku získala začiatkom júna na svetovej olympijskej kvalifikácii v thajskom Bangkoku. Účasť na hrách považuje za doterajší vrchol svojej kariéry. "Zúčastnila som sa aj na mládežníckych OH, ale to sa nedá porovnať. Musela som sa trošku vyrovnať s tlakom. Doteraz ma nikto, dá sa povedať, nepoznal a teraz som stále trochu neznáma a malé prekvapenie, ale verím, že prekvapím dobre," dodala 23-ročná Triebeľová.

Jenčušová sa vo svojom debute na olympijskej pôde predstaví v cestných pretekoch aj časovke jednotlivcov. "Som rada, že sa to nakoniec podarilo. Moc som tomu neverila, ale potom, keď som videla relokáciu miesteniek, tak som dúfala, že by to mohlo vyjsť a som rada, že môžem ísť v jednej disciplíne navyše," tešila sa trojnásobná majsterka SR v časovke a dvojnásobná majsterka SR v cestných pretekoch.



V Paríži by 22-ročná Jenčušová rada predviedla čo najlepší výkon. "Ambície sú určite zájsť čo najlepšie, čo sa týka aj mojich číselných predpokladov. Čo sa týka umiestnenia, uvidíme. Bude tam špička a nie sú preteky, kde by bola kvalitnejšia konkurencia, čiže budem rada, že sa budem môcť porovnať s tými najlepšími," vyhlásila univerzitná majsterka sveta v cestných pretekoch.

Oproti Triebeľovej s Jenčušovou je Wang skúsenejší, vo veku 29 rokov má za sebou dva štarty na OH. V Riu de Janeiro skončil 33. a na predošlých hrách v Tokiu obsadil 17. priečku. "Keďže je to jeho tretia olympiáda a má už nejaké skúsenosti, naším cieľom je dostať sa do najlepšej šestnástky. Keby sa mu to podarilo, boli by sme veľmi radi. Je v dobrej forme a myslím si, že mu ešte graduje," uviedol Wangov tréner Szilárd Csöllle, podľa ktorého bude kľúčové prvé kolo. Žreb by mal byť známy vo štvrtok, najneskôr v piatok 26. júla.



Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque