Športové aktuality
Video
2 min. čítania

Vo Zvolene sa v rámci Olympijského dňa 2014 uskutočnili Školské olympijské hry

Monika Krčmáriková
No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

ZVOLEN 4. júna - V rámci Olympijského dňa 2014 sa v stredu minulého týždňa uskutočnili Školské olympijské hry (ŠOH) "Jednotky". Základná škola na ulici P. Jilemnického 1813/1 vo Zvolene pripravila zaujímavé podujatie ku Dňu detí. Podujatie sa uskutočnilo na štadióne MFK Lokomotíva Zvolen ako projektový zámer národného projektu Kompetencie pre prax - Rozvoj „Soft Skills mladých“ a podporený bol z Európskeho sociálneho fondu, ktorý organizuje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

Projekt pripravil Monika Krčmáriková s podtitulom „Športujeme aby sme boli zdraví“ a bol určený pre žiakov 1. až 4. ročníka. Zaujímavej športovej akcii predchádzali Daltonské bloky o olympijských hrách a kvíz o olympizme. Podujatie začalo podobne ako veľké olympiády nástupom zúčastnených tried na plochu štadióna. Väčšina žiakov bola vyzbrojená transparentmi. Vzápätí doniesli žiaci olympijskú vlajku a začala sa stavba loga školy z kartónových krabíc. Po príhovore otvorila ŠOH 2014 riaditeľka školy Anna Cúttová. Za všetkých žiakov zložila Simona Kubičinová  slávnostný olympijský sľub a začalo sa zápolenie v piatich disciplínach, ktorých inšpiráciou bol staroveký pentatlon.

Štafeta s tenisovou loptičkou, hod kruhom na diaľku, skok vo vreci, beh dvojíc v záprahoch a preťahovanie lanom šesťčlenných družstiev prebiehali za búrlivého povzbudzovania spolužiakov i rodinných príslušníkov v hľadisku.

Vo Zvolene sa v rámci Olympijského dňa 2014 uskutočnili Školské olympijské hry

Jednotlivé výsledky rozhodli v súčte získaných bodov o celkových víťazoch. V prvej kategórii olympijské prvenstvo získali žiaci 2.A triedy a v druhej kategórii zvíťazili žiaci 4.B. Po slávnostnom vyhlásení „olympijských“ víťazov zabezpečili organizátori spoločné občerstvenie.
           
Vďaka podujatiu sa podarilo podporiť výchovu detí k zdravému životnému štýlu, motivovať ich k pohybu, predchádzaniu obezite a rôznym sociálno-patologickým javom, rozvíjať zdravé súťaženie, šíriť myšlienky olympizmu, fair play, čestnosti, tolerancie a spolupatričnosti. Tento zámer sa vydaril  nielen k spokojnosti detí, ale i učiteľov a rodičov.

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva