Šport a olympizmus
2 min. čítania

Na Svetovom kongrese športovej medicíny FIMS aj o podpore prevencie zranení

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Slovensko na Svetovom kongrese športovej medicíny FIMS zastupoval Branislav Delej.
Foto
SOŠV

Športoví lekári zo 120 krajín sveta sa stretli na 38. svetovom kongrese športovej medicíny FIMS (Svetová federácia športovej medicíny) v Dubaji, ktorý organizovali spoločne FIMS a národný olympijský výbor Spojených arabských emirátov. Slovensko zastupoval na jednej z najprestížnejších platforiem pre odborníkov v oblasti športovej medicíny prezident Slovenskej spoločnosti telovýchovného lekárstva Branislav Delej. 

Do Dubaja zavítali poprední svetoví športoví lekári, odborníci i študenti, aby si zdieľali najnovšie výskumné poznatky a technologické pokroky v oblasti zdravia a športu.

Cieľom kongresu bolo posilniť spoluprácu v oblasti športovej medicíny na celosvetovej úrovni, pričom sa diskutovalo o podpore fyzickej aktivity, prevencii zranení a efektívnej terapii pre športovcov i širokú verejnosť.

„Svetový lekársky kongres FIMS je platforma na výmenu lekárskych a vedeckých skúseností a získanie informácií o pokroku v technológiách. Odborníci získavajú cenné informácie, ktoré im pomáhajú zlepšiť situáciu v oblasti udržiavania zdravia, ale aj v prevencii a terapii rôznych ochorení,“ povedal prezident Svetového kongresu športovej medicíny FIMS Fabio Pigozzi.

FIMS je platforma na podporu štúdia a rozvoja športovej medicíny na celom svete. Súčasťou kongresu FIMS bolo aj valné zhromaždenie, na ktorom delegáti z celého sveta hlasovali o ďalších aktivitách a budúcnosti organizácie. Novým členom organizácie sa stalo Kosovo. Ďalší kongres bude v roku 2026 hostiť Čile.

Slovensko na Svetovom kongrese športovej medicíny FIMS zastupoval Branislav Delej.
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque