Šport a olympizmus
2 min. čítania

Adam Lupták vďaka účasti v projekte Ukáž sa! pocestuje do olympijského Paríža

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Adam Lupták so symbolickou letenkou do Paríža v spoločnosti riaditeľky Nadácie SOŠV Zuzany Vodáčkovej a otca Patrika.
Foto
SOŠV/SAMUEL GALICA

Mladý talentovaný športovec Adam Lupták pocestuje vďaka Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru na olympijské hry v Paríži, na ktorých podporí aj ambasádorku aktuálneho ročníka projektu Ukáž sa! Zuzanu Paňkovú. Príbeh Adama Luptáka oslovil správnu radu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru. 

Do projektu Ukáž sa! sa tento rok prihlásilo vyše 150 mladých športovcov a športových kolektívov. Pre jedného z prihlásených so silným životným príbehom a motiváciou vycestovať do Paríža bola pripravená špeciálna cena od správnej rady Nadácie SOŠV a SOŠV – cesta do olympijského Paríža, kde bude fandiť slovenským športovcom. Správna rada Nadácie SOŠV zároveň na svojom rokovaní vybrala finalistov 9. ročníka projektu, ktorí sa budú prostredníctvom verejného hlasovania už v najbližších dňoch uchádzať o finančné prémie. Pri výbere finalistov Ukáž sa! sa prihliadalo najmä na sociálny aspekt žiadateľov a ich športové sny, ktoré uchádzači vyrozprávali prostredníctvom videa v prihlasovacom formulári. Menoslov finalistov bude verejne známy 24. júna.

Adam Lupták sa v súčasnosti venuje brazílskemu bojovému umeniu jiu-jitsu a MMA. Za tréningami pravidelne dochádza z Ružomberka do Banskej Bystrice. Práve počas jedného z tréningov v meste pod Urpínom ho prekvapila riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková a odovzdala mu symbolickú letenku do Paríža a časť oficiálneho oblečenia Slovenského olympijského tímu.

„Chce sa mi plakať. Prežívam neskutočné emócie. Bol som veľmi prekvapený. Z ceny sa teším. Nemám viac slov. Chcem sa poďakovať Slovenskému olympijskému a športovému výboru za túto možnosť,“ povedal nadšený Adam Lupták a potom pokračoval už vo vážnejšom tóne. „Do projektu Ukáž sa! som sa prihlásil z dôvodu, že sa chcem sa predstaviť na majstrovstvách sveta a na účasť potrebujem aj financie. Chcel som od toho odbremeniť svojich rodičov a vyjadriť im tak vďaku za všetko, čo pre mňa robia.“

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner