Šport a olympizmus
Bratislava
3 min. čítania

Aj tento rok Nadácia SOŠV pripravuje pre športové osobnosti liečebné pobyty v Kúpeľoch Dudince

Účastníci vlaňajšieho pobytu v Kúpeľoch Dudince spolu s prezidentom SOŠV.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) už po ôsmy raz spúšťa v rámci projektu „Olympijské srdce pre seniorov“ prihlasovanie na liečebné pobyty.

V rámci tohto projektu Nadácia SOŠV ponúka vybraným desiatim olympionikom, resp. ďalším športovým osobnostiam v seniorskom veku – účastníkom majstrovstiev sveta či Európy, ako aj ich trénerom alebo medzinárodným rozhodcom – možnosť stráviť týždňový liečebný pobyt v Kúpeľoch Dudince. Ten sa v tomto roku uskutoční od 23. do 29. októbra.

Cieľom projektu je odmeniť športovcov, trénerov i športových rozhodcov, ktorí nás v minulosti reprezentovali na európskych a svetových športových podujatiach.

Počas trvania projektu sa už na liečebných pobytoch zúčastnili napríklad Jozef Golonka, Marianna Némethová-Krajčírová, Mária Mračnová, Janka Gantnerová-Šoltýsová, František Kunzo, Anton Švajlen, Dušan Moravčík, Mária Jasenčáková, Štefan Pipa, Stanislav Kropilák, Andrej Lukošík, Justín Sedlák, Ľubor Štark, Ján a Viera Klimkovci, Veronika Ilavská-Schmidtová, ale aj mnohí ďalší poprední športovci, ako aj niektorí tréneri či rozhodcovia. Viacerí sa na pobyte zúčastnili aj v sprievode rodinného príslušníka.

Záujemcovia sa môžu registrovať cez tento link: https://www.olympic.sk/srdce do 25. septembra 2023. Vyhodnotenie predložených žiadostí sa uskutoční do 2. októbra 2023.

Vo videu, ktoré si môžete pozrieť TU, predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš zdôrazňuje dôležitosť podpory športových osobností, ktoré nás v minulosti hrdo reprezentovali v zahraničí. „Je nádherné stretávať týchto ľudí a počúvať ich príbehy, ako začínali, ako sa zamerali na svoj úspech. Trávime spolu niekoľko dní a večerov, počas ktorých spomíname na ich úspechy a zážitky z čias ich športovej kariéry,“ uviedol.

Tradičnými súčasťami pobytu je úvodný zoznamovací večer, slávnostná večera s najvyššími predstaviteľmi SOŠV, Nadácie SOŠV aj Kúpeľov Dudince, ako aj bowlingový turnaj. Fotografie z vlaňajšieho bowlingového turnaja aj zo slávnostnej večere si môžete pozrieť TU.

Účastníci vlaňajšieho pobytu v Dudinciach v rámci projektu Olympijské srdce pre seniorov v spoločnosti prezidenta SOŠV - zľava Pavol Blažek, Pavel Schenk, Peter Tichý, Blanka Tomášiková, Janka Stašová, Pavlína Kohútová, Veronika Ilavská, Anton Siekel, Miroslav Luberda a Ján Štefánik.
Účastníci vlaňajšieho pobytu v Dudinciach v rámci projektu Olympijské srdce pre seniorov v spoločnosti prezidenta SOŠV - zľava Pavol Blažek, Pavel Schenk, Peter Tichý, Blanka Tomášiková, Janka Stašová, Pavlína Kohútová, Veronika Ilavská, Anton Siekel, Miroslav Luberda a Ján Štefánik.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Majsterka sveta v hádzanej z roku 1957 Veronika Ilavská-Schmidtová, najstaršia účastníčka z minulého roku, opísala týždeň strávený s kolegami zo športového prostredia ako niečo výnimočné: „Som veľmi milo prekvapená a užívam si to tu na sto percent. Žiaľ, v našom športe takéto stretnutia starých reprezentantiek nemávame. Som preto veľmi vďačná Nadácii SOŠV, že som sem mohla prísť. Všetci sú tu veľmi priateľskí a milí, aj personál kúpeľov. Ja som nikdy predtým takéto niečo nezažila...“

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV