Športové aktuality
3 min. čítania

Anastasia Kuzminová zavítala medzi žiakov v Štiavnických Baniach, aj ich učila strieľať zo vzduchovky

Ivan Čierny

Štiavnické Bane 29. júna (iči) – Olympijská víťazka v biatlone a najúspešnejšia športovkyňa Slovenska v roku 2010 biatlonistka Anastasia Kuzminová zavítala v utorok 28. júna medzi žiakov Základnej a materskej školy Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach. Viac než sto detí so zatajeným dychom a s rozžiarenými očkami počúvalo na besede rozprávanie špičkovej športovkyne o jej olympijských zážitkoch z minulého roka, tréningoch, celkovej príprave na ďalšiu sezónu, ale aj o súkromí.

Beseda sa niesla vo vynikajúcej atmosfére, ale neostalo len pri nej. Práve na ten deň naplánovali na ZŠ Štiavnické Bane deň brannej výchovy, ktorého súčasťou bol aj výcvik v streľbe zo vzduchovky. V osobe Anastasie Kuzminovej dostali žiaci najlepšiu možnú učiteľku streľby, veď ako biatlonistka ju má priam „v popise práce“. Veľmi pozorne počúvali jej rady. Na oplátku sa však niečo naučila aj členka Vojenského športového centra

alt
alt
Dukla Banská Bystrica. Základná škola v Štiavnických Baniach je známa ako liaheň sokoliarov, takže Nasťa si vyskúšala sokoliarsky výcvik, aj aké to je, držať na ruke dravého vtáka. Príjemné a milé stretnutie ukončila jej autogramiáda a spoločné fotografovanie s deťmi aj učiteľmi.

Návštevu Anastasie Kuzminovej v Štiavnických Baniach zorganizoval Olympijský klub Banská Bystrica. Jeho čestný predseda Ivan Čierny našu olympijskú víťazku na podujatí aj sprevádzal.

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque