Šport a olympizmus
1 min. čítania

Senec sa s takmer tisíckou detí zapojil do štafety Naše farby, naše srdcia

V Senci po roku opäť zapálili olympijskú pochodeň, za zvukov olympijskej hymny vztýčili vlajku, predniesli sľuby pretekárov a rozhodcov a tým slávnostne otvorili už XIX. ročník Seneckej olympiády žiakov. Mesto Senec sa stalo súčasťou štafety „Naše farby, naše srdcia“ a na slávnostnom otvorení privítalo medzi sebou zástupcov SOŠV, olympionikov a športovcov. Zároveň v Senci oslávili aj Olympijský deň. 

V Senci sa do mestskej olympiády zapojilo celkovo 978 žiakov z materských a základných škôl. Súťažili v atletike, plávaní, streľbe, šachu, volejbale, basketbale, vybíjanej, prehadzovanej, florbale či vo futbale. Účastníci sa zapojili v stánku Slovenského olympijského a športového výboru aj do aktivít Edukačného programu o vzdelávacích hodnotách OVEP. V stánku mohli získať aj podpisy od olympionikov a športovcov.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili prezident Slovenskej asociácie olympionikov Martin Bendik, zlatý medailista z univerziády 2013 na 400 m prek. Martin Kučera, tenista Igor Zelenay a automobilový pretekár Matej Homola.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner