Športové aktuality
2 min. čítania

AUSTRÁLSKY ŠPORTOVEC V PROBLÉMOCH: Zatkli ho pre pokus o kúpu kokaínu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Paríž 7. augusta (TASR) - Francúzska polícia v stredu večer prepustila z väzby austrálskeho reprezentanta v pozemnom hokeji Toma Craiga, ktorého predtým zatkla za kúpu kokaínu. Strieborný medailista z Tokia 2020 sa po prepustení za svoj čin ospravedlnil.

"Najprv by som sa chcel ospravedlniť za to, čo sa stalo za uplynulých 24 hodín. Urobil som hroznú chybu. Preberám plnú zodpovednosť za svoje činy. Moje činy sú moje vlastné a v žiadnom prípade neodrážajú morálne hodnoty mojej rodiny, mojich spoluhráčov, priateľov, môjho športu a austrálskeho olympijského tímu. Uviedol som vás všetkých do rozpakov. Je mi to naozaj ľúto," povedal Craig pri odchode z policajnej stanice.

Francúzska prokuratúra potvrdila, že policajti v utorok večer prekazili obchod s kokaínom medzi dvoma osobami, pričom kupcom mal byť 28-ročný Craig a dílerom len 17-ročná osoba. Oboch vzali do väzby. Austrálsky olympijský výbor uviedol, že člen mužského hokejového tímu bol zatknutý bez toho, aby uviedol meno hráča. Parížska prokuratúra tiež nepotvrdila hráčovo meno, uviedla však, že austrálskeho športovca zadržali za nákup kokaínu. Podľa francúzskych médií si mal Craig kúpiť približne jeden gram kokaínu.

"Policajti, ktorí boli v noci zo 6. na 7. augusta svedkami kokaínovej transakcie pri budove v deviatom obvode Paríža, zadržali predajcu narodeného v decembri 2006 a kupujúceho narodeného v septembri 1995 v Austrálii," uviedla prokuratúra.

Austrálsky olympijský výbor (AOC) uviedol, že neboli vznesené žiadne obvinenia a k dôvodu zatknutia sa nevyjadril. "AOC pokračuje vo vyšetrovaní a zabezpečuje podporu pre člena tímu," uviedol výbor vo vyhlásení.

Austrálčania už z olympijského turnaja vypadli, v nedeľnom štvrťfinále prehrali s Holanďanmi 0:2. Craig odohral za národný tím viac než stovku zápasov a je jeden zo strieborných medailistov z predošlých hier v Tokiu.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque