Športové aktuality
2 min. čítania

Baránková vypadla s domácou favoritkou: Nebol to zlý výkon

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku žien na XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 25. júla 2024. Foto: TASR - Martin Baumann
Paríž 1. augusta (TASR) - Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková ukončila svoje pôsobenie na OH v Paríži rovnako ako pred tromi rokmi v Tokiu už v prvom kole. Nad jej sily bola v stredu večer domáca favoritka Amélie Cordeauová, prehrala s ňou 3:7.

Proti nasadenej sedemnástke začala Baránková dobre, keď zvíťazila v prvom sete 27:23. V ďalšom priebehu však už mala navrch 18-ročná Francúzka. "Nebol to zlý výkon, hodnotím ho pozitívne. Som rada, že som sa dostala na olympijské hry. Čakala som, že na súperku bude tlak. Predsa len strieľa doma a tribúny sú plné. Musím sa pozrieť na záznamy, čo som mala spraviť lepšie. Začala som dosť vľavo, potom sme mieridlá posunuli, ale stále som sa nevedela dostať na pravú stranu terča," povedala slovenská reprezentantka pre portál olympic.sk.

Baránková neprešla do 2. kola, rovnako ako vo svojej premiére pod piatimi kruhmi pred troma rokmi v Tokiu, keď podľahla Estónke Reene Pärnatovej 4:6. V Paríži išla do vyraďovacej časti zo 48. priečky. Vyraďovacia fáza sa v Paríži koná na veľkom priestranstve pred Invalidovňou. Atmosféra historického Paríža očarila každého lukostrelca i návštevníka areálu. "Je to niečo nádherné. Zažila som Tokio, ale v Paríži sa s divákmi cítim na olympijských hrách ako nováčik. Veľmi sa mi páči atmosféra i prostredie, v ktorom strieľame. Veľmi som si to užila," dodala slovenská lukostrelecká jednotka.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque