Športové aktuality
2 min. čítania

Členka JOT Viktória Chladoňová je majsterka sveta v olympijskom cross country

Viktória Chladoňová po zisku titulu majsterky sveta so zlatou medailou.
Foto
SZC

Po džudistke Patrícii Tománkovej sa tento týždeň tešila z titulu majsterky sveta ďalšia členka Juniorského olympijského tímu. Dúhový dres majsterky sveta v cross country v horskej cyklistike si vybojovala Viktória Chladoňová. Talentovaná sedemnásťročná cyklistka uspela v olympijskej disciplíne na šampionáte v andorrskom stredisku Pal Arinsal.

Chladoňová v Pal Arinsal triumfovala s náskokom 36 stotín sekundy pred druhou Rafaellou Carrierovou z Kanady, bronz získala Slovinka Maruša Tereza Šerkeziová (+1:31 min).

Sedemnásťročná Chladoňová sa dostala do vedenia už v prvom kole, aj keď štartovala až z piateho radu. V druhom okruhu už mala k dobru 34-sekundový náskok pred prenasledujúcimi pretekárkami. Slovenka tento rok už vyhrala v pretekoch Svetového pohára junioriek v českom Novom Meste na Morave. Aj vtedy skončila druhá Carrierová a pódium doplnila Šerkeziová.

„Je to pre mňa veľké prekvapenie. Som neskutočne šťastná a teším sa, že sa mi podarilo získať titul. Mám veľkú radosť, že môžem mať na sebe oblečený dúhový dres. Bola výhoda, že hneď po štarte nasledoval kopec, kde sa to trochu pretriedilo. Postupom času som sa snažila dostať dopredu a držať svoje tempo. Vyšlo mi to,“ uviedla Chladoňová pre Slovenský zväz cyklistiky (SZC).

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque