Športové aktuality
3 min. čítania

Bennama zdolal Reyesoma a postúpil do finále v kategórii do 51 kg

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Francúzsky boxer Billal Bennama (vľavo) sa raduje po víťazstve nad Yuniorom Alcantarom z Dominikánskej republiky v semifinálovom zápase v boxe mužov do 51 kg na Letných olympijských hrách 2024 v nedeľu 4. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP
Paríž 4. augusta (TASR) - Vo finále turnaja boxerov na OH v Paríži sa stretnú domáci Francúz Billal Bennama s Uzbekom Hasanbojom Dusmatovom. Druhý menovaný zvíťazil v druhom nedeľňajšom semifinále nad Davidom De Peňom z Kapverd 5:0.

Rovnakým skóre sa skončilo aj úvodné semifinále, v ktorom Bennama zdolal reprezentanta Dominikánskej republiky Juniora Alcantaru Reyesa. Obaja zdolaní semifinalisti získali bronzové medaily.

box - muži do 51 kg

semifinále:


Billal Bennama (Fr.) - Junior Alcantara Reyes (Dom. rep.) 5:0

Hasanboj Dusmatov (Uzb.) - David de Pina (Kapv.) 5:0


O zlato do 92 kg zabojujú Dominguez a Mullojonov


Španiel Enmanuel Reyes (vpravo) bojuje s Lorenom Alfonsom z Azerbajdžanu v semifinálovom zápase boxu mužov do 92 kg na Letných olympijských hrách 2024 v nedeľu 4. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP

Vo finále olympijského turnaja boxerov v kategórii do 92 kg sa stretnú Loren Berto Alfonso Dominguez z Azerbajdžanu a Lazizbek Mullojonov z Uzbekistanu. Druhý menovaný uspel v druhom nedeľňajšom semifinále, keď zdolal Davlata Boltajeva z Tadžikistanu 4:1.

Ako prvý postúpil do finále Dominguez, ktorý zvíťazil nad Enmanuelom Reyesom zo Španielska 4:1. Zdolaní semifinalisti si odniesli bronzové medaily.

box - muži do 92 kg

semifinále:

Loren Berto Alfonso Dominguez (Aze.) - Enmanuel Reyes (Šp.) 4:1

Lazizbek Mullojonov (Uzb.) - Davlat Boltajev (Tadž.) 4:1


Alvarez Borges postúpil do finále do 63,5 kg, čaká ho Oumiha


Erislandy Alvarez Borges z Kuby. Foto: TASR/AP

Kubánsky boxer Erislandy Alvarez Borges sa stal druhým finalistom olympijského turnaja v kategórii do 63,5 kg. V druhom nedeľňajšom semifinále zdolal Gruzínca Lashu Guruliho. V súboji o zlato sa stretne s Francúzom Sofianem Oumihom, ktorý zvíťazil nad Kanaďanom Wyattom Sanfordom 4:1. Obaja zdolaní semifinalisti získali bronzové medaily.

box - muži do 63,5 kg

semifinále:


Sofiane Oumiha (Fr.) - Wyatt Sanford (Kan.) 4:1

Erislandy Alvarez Borges (Kuba) - Lasha Guruli (Gruz.) 5:0 na body


Vo finále do 80 kg nastúpia Kazach Oralbay a Ukrajinec Chyžnjak


Kazašský boxer Nurbek Oralbay sa raduje po víťazstve nad Dominikáncom Cristianom Pinalesom v semifinálovom zápase v boxe mužov do 80 kg na Letných olympijských hrách 2024 v nedeľu 4. augusta 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP

Ukrajinec Oleksandr Chyžnjak sa stal druhým finalistom boxerského turnaja v kategórii do 80 kg na OH v Paríži. V nedeľňajšom semifinále zdolal obhajcu prvenstva z OH 2020 Kubánca Arlena Lopeza Cardonu 3:2. V súboji o zlato sa stretne s Kazachom Nurbekom Oralbayom. Ten sa do finále prebojoval po triumfe nad Cristianom Pinalesom z Dominikánskej republiky 3:2. Obaja zdolaní semifinalisti získali bronzové medaily.

box - muži do 80 kg

semifinále:


Nurbek Oralbay (Kaz.) - Cristian Pinales (Dom.rep.) 3:2

Oleksandr Chyžnjak (Ukr.) - Arlen Lopez Cardona (Kuba) 3:2


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque