Športové aktuality
2 min. čítania

Brit Hales triumfoval v trape mužov

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Britský strelec Nathan Hales získal na OH v Paríži zlatú medailu v trape v utorok 30. júla 2024. Foto: TASR/AP
Paríž 30. júla (TASR) - Britský strelec Nathan Hales získal na OH v Paríži zlatú medailu v trape. V utorňajšom finále vytvoril olympijský rekord so 48 bodmi. Druhý skončil Číňan Čchi Jing a bronz vybojoval Jean Pierre Brol Cardenas z Guatemaly. Slovenský reprezentant Marián Kovačócy neuspel v kvalifikácii a obsadil 26. priečku.

Hales predviedol kvalitný výkon už v dvojdňovej kvalifikácii, keď na strelnici v Chateauroux trafil 123 zo 125 terčov. Zhodný počet bodov bodov mala aj ďalšia trojica, najlepší bol v rozstrele práve Jing. Vo finále však Brit v prvej časti minul len raz a jedenkrát netrafil aj v druhej vyraďovacej časti. Jeho najväčší konkurent z Číny urobil až šesť chýb.

Pre 39-ročného Kovačócyho to bola tretia olympijská účasť. V Riu de Janeiro 2016 obsadil v tejto disciplíne 18. miesto, pred tromi rokmi v Tokiu skončil spoločne s Janou Špotákovou v mix trape na ôsmom mieste. V individuálnom trape je majster sveta z roku 2009 a vicemajster sveta z vlaňajška.

trap muži - finále:

1. Nathan Hales (V. Brit.) 48, 2. Čchi Jing (Čína) 44, 3. Jean Pierre Brol Cardenas (Guat.) 35 , 4. Rickard Levin-Andersson (Švéd.) 30, 5. Derrick Scott Mein (USA) 26, 6. James Willett (Austr.) 19, ..., v kvalifikácia 26. Marián KOVAČÓCY (SR) 117


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque